Kilóméter óra nem működik, Astra G?
Üdv!
Mi okozhatja azt a jelenséget, hogy néha elindulásnál nem működik a kilóméter óra, és csak később ugrik fel a helyére a mutató.
Nem mindig csinálja de az elmúlt pár napban többször is előfordult.
Esetleg valamilyen jeladó a bűnös? A fordulatszámmérő működik, csak a kilóméter mutató és számláló nem.
2003as Astra G-ről lenne szó.
Aki tud esetleg valamit erről, megköszönném!
A jelado? Hol található? Lehet csak elkoszolodott vagy kontaktos mert nem teljesen rossz.
Drága egy ilyen alkatrész?
Hello!
Nekem 1999-es G Astra benzinesnél volt, hogy az ABS lámpa néha világított, és a km óra ugrált össze-vissza. A bal első keréknél levő ABS jeladó volt a ludas, ami a csapággyal egybe van építve. Ez adja a km órának is a jelet, hogy mennyit fordult a kerék, mennyivel megyek. Többféle van belőle, olcsóbbtól a drágábbig, nekem huszonvalahányezer Ft-ba fájt, de szerintem még olcsón megúsztam, ha jól emlékszem angol lett beletéve, a legolcsóbb olaszt nem ajánlották a szerelők... Lehet, hogy a km óra csatlakozóknál van valamilyen kontakt hiba, ezekben már nem spirál hajtja a km órát, hanem elektromos impulzusok...
A mienkben nincs ABS de gondolom akkor ugyanott van a jelado ahol neked is volt.
Megprobaljuk megtalalni es megpucolni.
Koszonon szepen a valaszt!
Üdv!
Elsősorban az eredeti kérdezőtől kérdezném, hogy
1. Később gyakoribbá vált-e a probléma?
2. Elvitte-e szervizbe az autót, és ha igen, mit állapítottak meg hibaforrásként?
3. A hibajelenséggel egy időben és csak akkor nem volt-e "mintha csak 3 henger működne" érzése?
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!