Kereszteződésekben piros lámpánál benyomott tengelykapcsolóval szoktatok állni?
Azért hibapont, mert ha akár véletlen is lecsúszik a lábad a kuplungról, akkor mivel a kocsi sebességben van, könnyen nekiugorhatsz az előtted állónak, vagy kimész a kereszteződésbe. Szóval mindig rakd ki üresbe, és így nem lesz hibapontod.
Aztán később már Te döntesz majd, hogy akarod, én például, olyan lámpáknál amikről tudom, hogy iszonyat gyorsan váltogatnak, nem mindig szoktam kirakni üresbe, csak kuplungolok, de persze itt is fenn a fentebb vázolt dolog lehetősége, szóval, ha nem vagy még annyira biztos magadban, akkor egyedül is rakd ki mindig inkább üresbe, az a tuti.
Nem állok kinyomott tengelykapcsolóval, mert a kinyomócsapágytól kezdve megterheli az egész kuplungszerkezetet, annak drasztikus kopásához vezethet idővel.
Az ilyen szokásokból lesz az, amikor 100-120e km után már kuplungot kell cserélni az autóban és a sofőr nem érti, mert hát ő "jól vezet"....
"attól félek ha nem nyomom a kuplungot le fuladok volt már rá példa"
Üresben lefulladt az autó, mert nem nyomtad a kuplungot? Ez lehetetlen (kivétel a műszaki hiba, de ilyen nem lesz).
Tegyed szépen üresbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!