Egy személynek csak egy autó lehet a tulajdonában mi ez?
Azt is megszabályozzák már, kinek hány autója legyen?
Örs vezér terén lakom, megakartam könnyíteni a fiam dolgáz, így az én nevemre írattuk az autót, hogy kevesebb legyen a kötelező.
Erre bemegyünk a parkolási társaságba, hogy befizessük a 30 ezer ft éves díjat. ( erre a válasz, sajnáljuk de egy személy egy autó, a forgalmiban más névnek kell szerepelni)
Mehettünk egy üzembentartó átírásra (23500 ft)
De így a kötelező is növekszik(10000 Ft ról 22500 FT-ra negyedévente)
És ezért cserébe mit kapunk? semmit, ugyan úgy a megállással problémák vannak, mivel a munkás emberek 95% a nappal hagyja a gyakorló utcában az autót, nem este amikor az itt lakók beparkolnának.
Ráadásul a parkolócég irodájában miss p i csa, félre tájékoztatott mivel aztmondta, hogy első autó 2800 ft, a második 30 ezer, és nem mondta nem lehet egy ember nevén a két autó.
Így most kicsit megszívtuk, a munka miatt kell két autó, ha olyan jól menne nem lakna még velünk a fiunk és akkor nem lenne ezzel probléma.
De így évente az autó árának a felét csak kikell perkálni arra, hogy az utcán álljon az autó, ahol nem örzik stb (a parkoló cég miatt a második évtől 78 ezerrel többet kell költeni alapjáraton az autóra, most ebben az évben az üzembentartói papír miatt 100 ezer forintot dobunk ki csak azért, mert a kőbányai önkormányzatnak plusz pénz kell, és kiépítette mindenféle magyarázattal a parkoló autómatákat.
ez ellen nem lehetne valamit csinálni felleblezni?
mert nevetséges, hogy többe kerül az, hogy álljon az autó az utcában évente, mint az autó ára....
segítséget kérnék. Mielőtt valaki azt mondaná álljak meg messzebb, a legközelebbi hely ahol ingyenes a parkolás kb 1 km-re van.
Az se normális, hogy itt a ház aztán sétálni kell..
a parkoló cég mondta, többszőr is rákérdeztünk utólag, hogy ez egy rendelet, lehet több autó a neveden, de csak 1 autóra adnak kedvezményt, magyarán a másodikra dobálni kéne folyton a pénzt az autómatába.
Így, hogy most a fiam az üzembentartó ígyj obb a helyzet, de 10 ezerről 22 ezerre nőt negyedévente a biztosítás, +30 ezer az, hogy megállhasson ...
nagyon sok kerületben így van, hogy egy személynek egy matricát adnak csak, a másodikért már borsos árat kell fizetni
benne van az önkormányzati jogszabályban is, ha ennek utánanéztetek volna, akkor nem kellett volna feleslegesen átíratni a forgalmit
erre nem fogsz tudni fellebbezni, emellett pedig a lakossági parkolási engedély ingyenes parkolást biztosít a lakásod környékén (az egyszeri díj egy adminisztrációs díj), nem vállalnak felelősséget arra, hogy helyet is találsz
döntsd el, hogy mi a fontosabb, a parkolási matrica vagy a kötelező összege
simán elutasítanak a fellebbezésnél, ráadásul annak is ára van, arról nem tehetnek ,hogy nem olvastátok el a jogszabályt
Nem olvastunk a parkolási szabályoknak, utána, hanem bementünk és megkérdeztük szó sem volt semmiféle, 1 személy 1 autó
Sőt kifejezettén mondogatták, hogy igen igen, első autó regisztrációs díj, 2800 ft, a második az 30 ezer...
de így eléggé megsz*pattak minket, hogy emiatt a kötelező is több mint 80 ezer ft, +30 a parkolás, plusz súlyadó stb...
másodiknak:
lakossági parkolási engedélyről beszélünk, itt igenis meghatározza az önkormányzat, hogy személyenként hány autóra adja ki az ingyenest és ilyenkor a többiért fizetni kell, de még mindig kevesebbet, mintha dobálni kéne egész évben a pénzt az automatába
nem arról van szó, hogy nem lehet több autó egy ember nevén, csak a második, harmadik tizedik autóra már nem ingyenes a parkolás, ez háborította fel a kérdezőt
és innentől kezdve már nem nonszensz a törvény, mert mi alapján adok ki 500 helyre 600 engedélyt, ki kap a második autóra, amikor esetleg emiatt másnak nem jut az egyetlen autójára sem, mert csak februárban igényli esetleg...
nem az háborított fel, hogy a második autó nem ingyenes, mert úgy terveztük, hogy az jó legyen 30 ezer.
De ha az én nevemen lett volna a második autó is, akkor a kötelező kevesebb lenne jóvel.
De ha az én nevemen van a második autó akkor még az sincs, hogy befizetem a 30 ezret és azért parkolhatok !
Akkor fizethetnék én 50 ezret is akkor se kapom meg a kedvezményt a második autóra, ha az én nevemen van.
mert egy személy egy autóra kap akármilyen kedvezményt is
A nő így mondta, egy embernek csak egy forgalmiban szerepelhet a neve, ha két forgalmiban szerepel akkor a másodikra nem kap semmiféle kedvezményt.
ezért kell a fiamnak lennie az üzembentartónak.
Így 30 ezerért parkolhat, de a kötelező is megnőtt 23500 ra negyedévente
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!