Bank segitségével veszel egy autót, előleget fizetsz az autóért,10 évre kapod a kölcsönt. Amig nincs teljesen kifizetve az autó, addig kinek a tulajdonában van? A banké és a hitelfelvevő a vételár teljes kifizetéséig csak üzemeltető?
A kérdés: hitel vagy lízing? Ugyanis itt a nagy különbség.
Hitelnél a tiéd az autó, ám a törzskönyv a banknál van. Az okmányirodában pedig opció van bejegyezve az autóra a banknak, így nem tudod nélkülök eladni. Ez ugyanis a hitel fedezete (jelzáloga).
Lízingnél a bank az autó tulajdonosa, és te vagy az üzemeltetője. A tk ilyenkor is a banknál van természetesen (és az az övé is!), a forgalmiban te üzembentartóként szerepelsz. Amikor kifizeted az autót (lejár a törlesztés), akkor újra át kell írni az autót.
Húúú! Kedves első! Én lízingelem... Ezek szerint annak idején kifizettették velem, hogy az autó legyen a bank nevére írva (így volt), majd miután lejárt a csodálatos svájci frank alapú hitelem, újra én fizetem ki az átírást... :(
Ez a nap jó híre...
Igen, ez így van, újra át kell írni.
Aki szerint viszont tévedek, az megmagyarázná, hogy miben tévedek, vagy csak rossz hírt közöltem, és nem tetszik amit írtam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!