Tudtok autót, amit nem lehet beásni, megakadályozni hóval borított terepen?
És lánctalp nélkül?
Kérdeztem sok mindenkit, azt mondták, 4 kerék meghajtásos SUVok! Nézzem meg, minden gazdag embernek, aki dombon lakik, annak a feneke alatt az X5-6 os BMW! És hóban is felmennek!
Aztán megtaláltam ezt a videót! http://www.youtube.com/watch?v=CLt2zlZD-LM
Szóval ezek után kiábrándultam!
Azt mondták akkor, katonai terepjáró, lánctalpas jármű! Az még a betont is felmarja!
Megkérdeztem az idősebbeket mit tudnak róla, tényleg egy tankkal, mindenhova feljutok? Azt mondták többen is, hogy mikor katonák voltak, náluk a Honvédségnél volt már, hogy elakadt a Kraz, sőt, még a lánctalpas jármű is!
Erre utána azt mondták, akkor láncot kell rakni a gumira! Az elviszi! De hát most mondták, hogy elakad a tank is...
Akkor utána röhögve mondták, hogy akkor légpárnás, helikopter! Azzal nem akadok el sehol! :D
Szóval ezek szerint nincs olyan földi j
rmű, ami GUMIN képes elmenni bárhol hóban, felmenni a dobra, átmenni a 50 centis havon, meg semmin?
Nincs ilyen?
Ha Balfék Jóska ül a volánnál, aki digitálisan kezeli a kuplungot, az elpörgő kerekeken pedig padlógázzal segít, akkor még az összkerekes KrAZ is elássa magát.
De ha a sofőr valamennyire konyít a vezetéshez, egy összkerekes, diffizáras autóval, keskeny, mély mintájú gumikkal és hólánccal sok mindent le lehet gyűrni. Esetleg szöges gumival is lehet próbálkozni, az még jobb.
A probléma nem is mély hóban fog előjönni: ott kapaszkodik a kerék. Letaposott havon, jégen izgalmasabb, ha pedig jön az olvadás, minden borul.
Egyébként meg a videóból egyetlen dolgot lehet leszűrni: a széles alufelnire húzott, még szélesebb, nagy mintázatblokkos gumiabroncs nem hótaposásra való. Az ilyen gumik nagyszerűek, mikor az "ótóbánon" kell veretni 160-nal, halkak, jól tapadnak az aszfalton és kinyomják maguk alól a vizet, de nem arra valók, hogy havon közlekedj velük.
Fordson Snow Machine
Ez elmegy hóban, mocsárban, és mindenféle lazatalajon.
Egy kép róla: cache.wists.com/thumbnails/9/4f/94f2795cc4d9ba79dc3388b0a9e00d72-orig
Szögesgumival talán felmegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!