Benzin leszívást (swiftből) hogyan lehet megakadályozni?
A környéket folyamatosan járják a "szúnyogok". Alákúsznak, a tank beömlőn lévő gumicsövet kihasítják, és leszívják a nagyon drága tartalmat. Nem beszélve arról, hogy a gumicső pótlása minimum 3000.-
Hogy lehetne megakadályozni, mivel lehetne körbevenni a csövet, hogy ne lehessen kivágni?
Nem kevés bosszúságot okoznak a suzuki tulajoknak :-(
Az autósboltos sem döbbent meg, hogy ilyen csövet keresek, azt mondta a héten már hat ilyen csövet vettek nála.
Léteznek fémszövetes gumicsövek, fékrendszerekben használják őket. Ha találsz megfelelő átmérőjű benzin- és olajálló csövet, az jó megoldás lehet, mert a fémhálót nehezebb kivágni. Bár ez nem a legjobb megoldás: a fékcsövek végén hollander van, szabni kell, drága...
Vagy létezik miniatűr gégecső is, amit bowdenekre szoktak húzni. Nekem most hirtelen a régi Pannóniák kuplungbowdene jut eszembe, azon volt ilyen fémdarab, hogy ne égesse meg a henger. Nem tudom, kereskedelmi forgalomban kapható-e, de ha igen, akkor az alumíniumhuzat már elég lesz hozzá, hogy kicsorbuljon a bicska. Esetleg alternatív megoldásként a zuhanyzó gégecsöve is jó, ha találsz belőle eléggé véknyat.
Vagy ha még ez sem jön össze, akkor megfelelő átmérőjű húzórugót kell ráerőltetni a gumicsőre. A rugóhuzal átvágása azért nem könnyű feladat... Csak arra kell vigyázni, hogy a teljes hosszon jól felfeküdjön, ne lehessen arrébb húzni vagy középen kinyitni, mert akkor nem érsz semmit.
A fémháló, fémfonat jó ötlet. nem tudom, hol lehetne ilyet szerezni...
(Egyébként az említett gumicső 40mm-es átmérőjű.)
Köszönöm a válaszokat.
Találtam is otthon fémhálót. Aztán ezt a megoldást ejtettem, mert ugyan viszonylag könnyű ráerősíteni a csőre, viszont egy sima csípőfgogóval kb. fél perc alatt vágnak akkora lyukat rajta, hogy hozzáférnek a csőhöz.
Helyette pvc szennyvízlefolyó csőből vagdostam, szabtam megfelelő méretű és formájú darabokat, ill. ahol kellett, kicsit alakítottam, formáltam (hővel). ebbe bújtattam a gumicsövet, majd 4 helyen fém bilincset is tettem rá. Ezt talán nem olyan könnyű levagdosni.
Illetve azóta úgy parkolok, hogy lehetőleg minél magasabb padkás részt keresek, és rátolatok a padkára, hogy ne férjen alá a kis szúnyogok buksija.
Most már csak amiatt nem alszom nyugodtan, hogy bosszúból, vagy csalódottságtól vezérelve esetleg más kárt tesznek az autóban, amiért nem adom könnyen a nem túl olcsó benzinemet. Pl. valamivel felfeszítik a betöltő fedelét, aztán mehetek kasznishoz, fényezőhöz, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!