Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit csináljak, hogy a SÁR ne...

Mit csináljak, hogy a SÁR ne egye meg a féktárcsát és a fékbetétet a motoromon?

Figyelt kérdés
A hátsóval van probléma ,nem akarok havonta új fékbetétet venni. Hogy lehet megoldani ,hogy ne jusson oda sár, lehet venni valami spec. cuccot vagy házilag valamit legyártani???
2009. dec. 5. 14:06
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Persze tudom egyszerűbb lenne ha nem megyek sárba ,de az nem megy.

Olyasmire gondoltam ,hogy a felfröcsögő sártól véd nem attól ha tengelyig benne vagyok a trutyiba.

2009. dec. 5. 14:08
 2/15 anonim ***** válasza:

Hátul kell lennie porvédő tárcsának,azt azért találták ki!

Hiányzik??Ha meg tengelyig érő sárban jársz ne csodálkozz!

2009. dec. 5. 14:09
 3/15 anonim ***** válasza:

Valami nagyon nem stimmel ott, ha havonta kell új fékbetétet venni...

A tárcsa belső oldalán kell lennie egy lemezből készült porvédőnek. Ez szépen körbeöleli a tárcsát (néhanapján be is szorul mögé egy-egy kavics, olyankor az autó érdekes hangokat ad ki), így csak kívülről, a kerék felől juthat oda sár. Ami pedig onnan bejut, nem eszi meg egy hónap alatt a betéteket, még mély sárban sem (lásd: Lada Niva első tárcsa).

2009. dec. 5. 14:19
 4/15 anonim ***** válasza:

Hazaérsz. Sáros lett? Lemosod.

Hidd el nem tudsz jobbat.

2009. dec. 5. 14:19
 5/15 A kérdező kommentje:

Ez motor nem autó. Nincs hátul semmi porvédő meg hasonló csak a tárcsa. Ja ,és nem járok vele tengelyig sárba.

Azért kösz.

2009. dec. 5. 14:46
 6/15 anonim ***** válasza:
drágaság :) kimész a kertbe. leteszed a mocit a kerti csap mellé. slaggot felteszed a csapra. megnyitot csutira, a vizet a tárcsa felé irányítod. elzárod a csapot. ha nagyon szereted a mocit, le is törölgetheted :) sok szerencsét, jó motorozást :)
2009. dec. 5. 17:34
 7/15 anonim ***** válasza:
Tehát krosszozol és panaszkodsz hogy sáros lesz! Vegyél csoppert azzal még az aszfaltról sem akarsz lemenni!
2009. dec. 5. 17:45
 8/15 anonim ***** válasza:

17:34-es vagyok

eszembe jutott még vmi :)

vegyél egy bringát :D kimész pályára és ha rászárad a sár, megvárod míg leesik róla, aztán kész :D tapasztalatból mondom

de ez amúgy olyan probléma, mintha azért panaszkodnál, hogy bekapcsoltad a rádiót, de zavar a zene :D

2009. dec. 5. 17:47
 9/15 A kérdező kommentje:

Ja, kösz a sok jótanácsot sokkal nem lettem okosabb de azért kösz!

De pl. ezen a képen [link] mi az a kis bisz-basz hátul a tárcsaféken??? (nekem sajnos nem ilyen motorom van de a fék ugyanúgy van) Szóval ha ez az izé arra van ,hogy ne legyen sáros a fék akkor ezt házilag talán le lehetne gyártani és taéán segítene, nem???

2009. dec. 6. 09:36
 10/15 anonim ***** válasza:
a sártól nem fogy el a fékbetét mert puhább anyag mint a ferrodo...
2009. dec. 6. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!