Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2T-s motorba bele rakhatom a...

2T-s motorba bele rakhatom a CASTROL ActEvo 4T 10W-40-es motor olajat?

Figyelt kérdés
Megkértem apámat vegyen nekem motorolajat a 2ütemű, 50ccm-es motoromba. De ő 4ütemü olajat vásárolt. Ha ezzel az olajjal használnám károsodna a motor?

2014. jan. 26. 14:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Hova akarod rakni? A motorba (ami a benzinhez keveredik) vagy a váltóba?

Előbbibe ne, utóbbiba esetleg jó lehet (bár én oda is inkább váltóolajat tennék). Ha nem bontottad fel esetleg megpróbálhatod visszacseréltetni ha a bolt felé jársz.

2014. jan. 26. 14:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Váltóba szeretném rakni.
2014. jan. 26. 14:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Aha, akkor a másik kérdésnél már leírtam amit gondolok. :)

Szóval szerintem ne, de megpróbálhatod, csak esetleg csúszni fog tőle a kuplung.

2014. jan. 26. 16:13
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :)
2014. jan. 26. 16:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni, milyen motor. Simsonba gond nélkül jó a blokkba.

Mina AM6 blokknak is mennie kellene vele, de annak nem ismerem a gyári specifikációját.

Rövid távon benzinbe elmegy, előkeveréses rendszer esetén, ha nincs más kéznél, és haza kell jutni mondjuk. Szigorúan óvatos gázkezelés mellett, lábujjhegyen.

2014. jan. 26. 17:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha a váltóba teszed akkor okés lehet.Viszont finomabban kell vele bánni.Ilyenkor télen jó ha 10w40-es van benne,nem pedig a vastag 80w90-es.
2014. jan. 26. 22:40
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Debi Senda Xtreme-be szeretném rakni.

2014. jan. 29. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!