Ha kp-ra vásárolok használt autó kereskedőtől autót, azt azonnal elhozhatom?
Figyelt kérdés
Lehet, hogy rossz a témakör, de visszatérve a kérdéshez, elhozhatom rögtön?2014. jan. 23. 18:55
2/12 A kérdező kommentje:
Köszi:) és mi ennek a menete? Megnézem, kis tesztvezetés aztán alkudás, pénzt oda és huss?
2014. jan. 23. 19:14
3/12 anonim válasza:
Azért egy adás-vételi szerződést nem árt aláírni, és műszaki vizsgával is kell rendelkeznie a kocsinak. Meg sok kereskedő kivonja ideiglenesen a forgalomból, hogy ne kelljen biztosítást és teljesítményadót fizetni. Nem tudom egy ilyen járművet milyen feltételek mellett lehet saját lábán elvinni, szerintem a visszahelyezést ki kell várnod.
4/12 anonim válasza:
általában 5000ft ért névre írva megkapod,ez a leggyorsabb és legkényelmesebb
meg ők ,ha megakadás lenne megoldják és velük nem szara.kodnak az ügyintzők
5/12 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2014. jan. 23. 19:50
6/12 Beviz Elek válasza:
Adásvételit, stb-t írtok (én csak hazamentem a pénzért, nem voltam bent). Utána hazafelé eredetiségvizsga, otthon neten (aznap) biztosításkötés.
Ha mákod van, az eredetiségvizsga után el tudják intézni az átírást is +pénzért (felénk ez +5000 a kötelezöek mellett).
Nekem megérte, okmányirodába idöpont, 2 hét, postára elfutni a csekkel, vissza, várni a papírokat, biztosítónak új forgalmi másolatát küldeni, stb.
Én magánszemélytöl megvettem, délelött eredetiség vizsga, papírok az ügyintézönek, délután vissza, fizettem, minden papír kész, otthon biztosítás, kész.
7/12 Beviz Elek válasza:
Mi ideiglenesen kivonva elvittük.
8/12 A kérdező kommentje:
és ideiglenesen kivonva vezetted? Igazából nekem az számít, hogy lábon vigyem haza az autót :) utána pár napon belül ugye azzal menjek intézni az okmányokat.
2014. jan. 23. 20:00
9/12 Beviz Elek válasza:
Fater vitte haza, ö vette ott (én magánszemélynél). Ha nem állítanak meg, nem gond
10/12 A kérdező kommentje:
Hát ez nem nagy vígasz :D
2014. jan. 23. 20:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!