Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan tudjam hogy nem-e volt...

Roli901214 kérdése:

Honnan tudjam hogy nem-e volt visszapörgetve a kilimeter a számlálón?

Figyelt kérdés
Tavaly ilyenkor januárba vettem egy škoda octavia 1.9 tdi-t. gyártási év 2008 utolso hónapja, spanyolbol lett behozva, 2010 szeptemberig vezetve van a szervizkönyvbe hivatalosan pecséttel, ott volt rajta 64000km. Ezután volt egy második tulaj, majd jöttem én. Amikor vettem, 125000 km körül volt rajta, szóval 60000km-t mehetett rá az illető 2 év alatt, ez reális nem? A beltér nagyon rendbe volt, kormany, pedalok, sebesseg valto. Vittem szervizbe komplett átnézetni ott azt mondtak motor rendben van. De valamiért mégis félek ilyenektől hogy netán visszapörgettek.... :/ hogyan deríthetném ki hogy biztosra mennyek?

#kilométer #TDI #visszaporgetve
2014. jan. 21. 22:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha rendben van mindenhogy akkor minek stresszezed magad?
2014. jan. 21. 22:19
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát főleg azért mert hosszútávra terveztem venni azt akarom h rohadjon szét alattam :D 1 év alatt 10000km-t nyomtam csak rá és nagyon szeretném ha kibírna ilyen 20 évet :D :) Bárcsak... Esetleg ha van tapasztalat elmondanátok mivel tudnám meghosszabbítani az elettartamat? 1.9 pd tdi-nel mire kell figyelni? azert 1-1,5 evente kötelező szerviz persze de igy motorilag?
2014. jan. 21. 22:24
 3/5 anonim ***** válasza:
új autóval ne nagyon tervezz 20 évre főleg ha ennyit használod, amúgy meg ha megvetted mr mindegy..
2014. jan. 21. 23:03
 4/5 anonim ***** válasza:

ha már megvan, ne bosszantsd magad.

Ha minden rendben az autóval, akkor nincs gond.

Én is voltam így ezzel. Be is vált.

2014. jan. 21. 23:55
 5/5 Ro-Lee8 ***** válasza:

Az 1.9 PD Tdi-t előbb fogod el adni mint te gondolod.

Szép és jó a PD motor. 1400-1600 ccm-ig.

Az Audi neki állt gyártani PD motorokat az új típusokba, aztán egyszer csak hirtelen visszatértek a régebbi Tdi-hez.

Aztán szép lassan követte őket majdnem az össze autó gyártó cég. Felmerül a kérdés hogy miért? Azért mert a nagy ccm-es PD motorok zabálták az olajat mint kacsa a nokedlit és mentek tönkre rajta a PD elemek.

Nem azt mondom, hogy biztos ez lesz a baja. De nagy esély van rá. Ha meg bekövetkezik a PD elem probléma és meglátod az árát.. Inkább eladod a kocsit.! /Üdv egy autószerelő!

2014. jan. 22. 01:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!