Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Peugeot 206 leömlő cső csere...

Peugeot 206 leömlő cső csere menete?

Figyelt kérdés
A kispözsómon észrevettem hogy szörcsögő hangot ad a kipufogó. a teljes rendszer cserélve lett kivéve a leömlő. gondolom ez a szörcsögés annak tudható be hogy valahol kifúj.. tömítés vagy lyukas már a cső. Kérdés a következő: Ha ki akarom cserélni a leömlő csövet amiben a lambda szonda van ugye, mennyi az esélye hogy beletörik vagy valami hasonló károsodás történik a lambdaszondával? Fújjak rá sok csavarlazítót és óvatosan próbáljam mozgatni? Nem szeretném azt is cserélni +20 30ezerért.

2014. jan. 20. 17:16
 1/5 anonim ***** válasza:
A leömlő nagyon nehezen lyukad ki, valószínűbb a kipufogó sor tömítés. Aknából nagyon szépen végig lehet keresni, hogy hol fúj ki. A lambdaszondát tényleg nem egyszerű kiszedni, ha van lehetőség gáz-oxigénnel melegíteni a csövet körülötte óvatosan, ha nincs akkor a csavarlazító+ óvatos ütögetés-mozgatás kombó a nyerő, de garancia egyikre sincs. De szerintem nem a leömlőd lyukas.
2014. jan. 20. 17:45
 2/5 anonim ***** válasza:
Kétféle leömlő van, az egyiknél közvetlenül a leömlőre van csavarozva a katalizátor, a másiknál a kocsi alatt van. Az elsőnél a katalizátor is adhatja a hangot, ha már ki van égve. A másik hiba, a leömlő repedése szokott lenni. Ezt akkor látod, ha leveszed a tetejéről a burkoló lemezt.
2014. jan. 20. 18:58
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja, és egy párat szétszedtem már, de még egy szonda sem tört bele.
2014. jan. 20. 19:00
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszaitokat, 100% hogy a leömlővel van a gond. kb 1 hónapja lett kicserélve a kipufogórendszer katalizátorral, dobbal mindennel együtt, kivéve ahogy mondtam a leömlőt. biztos hogy azzal lesz a gond, ezért főként az érdekelt hogy a lambdaszondának mennyi az esélye hogy beleszakad cseréléskor. Ja igen egyébként a katalizátor alul van ezen a kocsin
2014. jan. 20. 21:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Úgy emlékszem, hogy annál a katalizátornál a szonda nem is a csonkban van, hanem közvetlenül alatta a csőben. Lehet, hogy nem is kell kitekerni a csonk cseréjéhez.
2014. jan. 20. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!