Krómozás menete?
Sziasztok!
Van két régi kerékpárlámpám, ezt szeretném krómoztatni. A rozsdamaró most dolgozik rajta.
Utána alapozó kell rá? Vagy így vigyen krómozni?
Mennyiért csinálhatják? Előtte kell valamit csinálni valamit?
Utánaolvastam, de nem nagyon értettem az alábbiak közti különbségeket:
Krómozás, polírozás, porfestés, galvanizálás,homokszórás.
Válaszokat előre is köszönöm!
Ahogy az előttem szóló írta, neked nikkelezés kell.
Ehhez a felületet karcmentesre kell polírozni megfelelő gépekkel, ugyanis a bevonat csak pár mikron vastagságú, ha smirglivel átcsiszolod látszani fognak a karcok.
Legtöbb galvanizáló üzemben(galvanizálással viszik fel a nikkelt) vállalnak felület előkészítést is. Szóval igazából a festéket sem szükséges leszedned róla, mindent megcsinálnak. Az ár pedig eljárástól és helytől függően változik.
Pl Edelényben is van egy ilyen üzem. Ott viszonylag olcsón dolgoznak.
Az előttem szóló leírta a többit. Még annyit hogy a homokszórás a szemcseszórás egyik fajtája. De sokan helytelenül a szemcseszórásra használják a homokszórás szót.
Szemcseszórás történhet többféle anyaggal, pl: acélgolyókkal, szódabikarbónával, homokkal... de pl örült dióhéjjal is csinálják. Ez attól függ hogy milyen felületet kell tisztítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!