Hogy érdemesebb elkezdeni a motorozást?
A következő a helyzet. Jelenleg B kategóriás jogsim van. Szeretnék elkezdeni majd tavasszal motorozni, de nem tudom, hogy lenne jobb nekiállni.
Igazából 3 lehetőség között vacillálok:
1. elmegyek egy könnyített A1-es képzésre, amin valószínűleg plusz órákkal tudok majd csak átmenni. Hátránya viszont, hogy már nincs különbözeti vizsga A2-re. :(
2. egyből A2-re megyek, viszont így nem szerzek egy kis rutint képzés a előtt.
3. kezdek valami kis, 50-es motorral/robogóval, és 1-2 szezon múlva megyek el A2-re.
Tudni kell, hogy előbb utóbb biztos nagyobb gépre váltanék, mert a több, mint 100 kilós tömegemet mégiscsak jobb, ha erősebb gép viszi. :)
Szerintetek melyik a legjobb megoldás?
0. lehetőségként: ésszel érdemes elkezdeni :D
Ha ezt betartod, akkor nem probléma rögtön az A2, és annak megfelelő gépet is vehetsz hozzá. A motor gázkarja nem egybites, lehet vele lassabban is közlekedni :)
Nem tudom mennyi idős vagy de a 100 kilóddal is kezdhetnél valamit...
...még így is Simsont javaslok! Később majd vizsgázol, addig kiismered a motorokat is, hogy majd milyet válassz. Addig viszont esni-kelni jó egy Simson S51!
Értem. Köszönöm a válaszokat. Sokat segítettetek.
Még annyit, hogy a motoros oktatások március-április környékén szoktak kezdődni?
Nekem 2013 nyarán volt különbözeti A1-ről A2-re.
Kismotorral kezdjél, max 125 ccm, és ismerd ki a tulajdonságait. Fontos a lépcsőzetesség.
Azt hiszem, ezt az opciót nem írtad :)
Az A1 képzéshez kell, hogy tudjál motorozni, azaz készség szinten kell tudni kezelni a motort, anélkül nem mész át.
Motorozni nem a tanfolyamon fogsz megtanulni.
Szóval akkor leginkább a 3-as lehetőség. Kis, váltós motor, menj vele 1-2 szezont, utána jöhet a nagyobb.
Én úgy tudom (több iskolában is ezt a választ kaptam), hogy
A1-ről már nincs átképzés A2-re. Csak A2-ről lehet A-ra menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!