Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy érdemesebb elkezdeni a...

Hogy érdemesebb elkezdeni a motorozást?

Figyelt kérdés

A következő a helyzet. Jelenleg B kategóriás jogsim van. Szeretnék elkezdeni majd tavasszal motorozni, de nem tudom, hogy lenne jobb nekiállni.

Igazából 3 lehetőség között vacillálok:

1. elmegyek egy könnyített A1-es képzésre, amin valószínűleg plusz órákkal tudok majd csak átmenni. Hátránya viszont, hogy már nincs különbözeti vizsga A2-re. :(

2. egyből A2-re megyek, viszont így nem szerzek egy kis rutint képzés a előtt.

3. kezdek valami kis, 50-es motorral/robogóval, és 1-2 szezon múlva megyek el A2-re.

Tudni kell, hogy előbb utóbb biztos nagyobb gépre váltanék, mert a több, mint 100 kilós tömegemet mégiscsak jobb, ha erősebb gép viszi. :)

Szerintetek melyik a legjobb megoldás?

2014. jan. 17. 16:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Egyből A2, esetleg az első szezonra kisebb gépet veszel.
2014. jan. 17. 17:02
 2/10 anonim ***** válasza:

0. lehetőségként: ésszel érdemes elkezdeni :D

Ha ezt betartod, akkor nem probléma rögtön az A2, és annak megfelelő gépet is vehetsz hozzá. A motor gázkarja nem egybites, lehet vele lassabban is közlekedni :)

2014. jan. 17. 17:13
 3/10 anonim ***** válasza:
A2-es jogsi, és valami jó moci.:) ISmerősöm GS500-al nagyon jól megvan, sor4, jó hang, komfortos, nem sportmoci, és 100 kilót könnyedén röpít a hátán. Nem túl lestrapált hülyegyerek moci.:) Persze ezzel is ésszel kell bánni, de mint írták, nem kell tökig húzni, és akkor meg lehet vele tanulni!
2014. jan. 17. 19:15
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyi idős vagy de a 100 kilóddal is kezdhetnél valamit...

...még így is Simsont javaslok! Később majd vizsgázol, addig kiismered a motorokat is, hogy majd milyet válassz. Addig viszont esni-kelni jó egy Simson S51!

2014. jan. 18. 08:44
 5/10 anonim ***** válasza:
Rutint úgyis magadtól szerzel majd, emiatt nem érdemes várni, az oktatáson az alapokat mutatják meg annak aki mondjuk életében nem volt motor közelben, hozzáteszem sok ilyen autós van, legjobb ha A2-re mész. és veszel egy nyugodtabb 250-est vagy 125-öst
2014. jan. 18. 12:59
 6/10 A kérdező kommentje:
Értem. És az A2-es tanfolyamot nagyságrendileg mennyi idő alatt lehet elvégezni munka mellett? Vagy ez egyáltalán megoldható valahogy?
2014. jan. 18. 13:25
 7/10 anonim ***** válasza:
A2 kresz az e learning keresztül csináltam meg, többit meg oktatóval beszéled le mikor jó neked, volt hogy én is este 6-tól 8-ig vezettem.
2014. jan. 18. 13:52
 8/10 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm a válaszokat. Sokat segítettetek.

Még annyit, hogy a motoros oktatások március-április környékén szoktak kezdődni?

2014. jan. 18. 14:11
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem 2013 nyarán volt különbözeti A1-ről A2-re.

Kismotorral kezdjél, max 125 ccm, és ismerd ki a tulajdonságait. Fontos a lépcsőzetesség.

Azt hiszem, ezt az opciót nem írtad :)

Az A1 képzéshez kell, hogy tudjál motorozni, azaz készség szinten kell tudni kezelni a motort, anélkül nem mész át.

Motorozni nem a tanfolyamon fogsz megtanulni.

Szóval akkor leginkább a 3-as lehetőség. Kis, váltós motor, menj vele 1-2 szezont, utána jöhet a nagyobb.

2014. jan. 20. 04:00
 10/10 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom (több iskolában is ezt a választ kaptam), hogy

A1-ről már nincs átképzés A2-re. Csak A2-ről lehet A-ra menni.

2014. jan. 20. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!