Gepjarmu utan a "vagyonosodasi illeteket" kinek fizetjuk tulajdonkeppen, melyik hivatalnal lehet ennek a hattererol erdeklodni?
Elso autom megvetele utan felmerultek bennem bizonyos kerdesek a vagyonosodai illetekkel kapcsolatban.
Elso sorban nem egeszen ertem, hogy ha a leadozott jovedelmembol veszek egy autot, akkor az mitol szamit "vagyonosodasnak"? Hiszen a vagyonom ugyanannyi maradt, pusztan mas formaban van jelen. Erdekelne hogy aki kitalalta az mit mond erre.
Tovabba, ha a fenti tenyt (hogy en vagyonosodtam) el is fogadom, akkor sem ertem hogy miert teljesitmeny alapjan van ez az illetek megallapitva, miert nem a vetelar alapjan. Mi ertelme van annak hogy valaki a 300ezer forintos TDI Golf-ja utan tobbet fizet mint az aki egy tobb millios 80 loeros Prius-t vesz mondjuk? Hol elnek ezek?
Szeretnek ezekre a kerdesekre valamilyen hivatalos helyrol valaszt kapni, tudom hogy semmi foganatja nem lesz de remelem legalabb izzadnak a hivatalban egy kicsit. Levelezgetek veluk egy par honapig, idombe belefer.
A valaszokat elore is koszonom.
Udv
"Szeretnek ezekre a kerdesekre valamilyen hivatalos helyrol valaszt kapni, tudom hogy semmi foganatja nem lesz de remelem legalabb izzadnak a hivatalban egy kicsit. Levelezgetek veluk egy par honapig, idombe belefer. "
Ez nem egy hivatal. Miért nem oda mész?
google 2. találat:
(amúgy innen kiderül hogy gőzöd sincs a dolgokról, a hibridekre mások a jogszabályok. Legközelebb tájékozódj ócsárlás előtt)
Sajnos ilyen országban élünk.
Mindenből adózunk mint a bolond
Azt hiszem a navnak megy a lé.
De ez kor függő is nem? Tehát egy 20 éves autó nem ugyanannyi, mint egy 3 éves. DE lehet hülyeséget mondok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!