Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek mennyire lesz tartós?

Szerintetek mennyire lesz tartós?

Figyelt kérdés
Simson tuningba vágtam a fejem, a blokkban egy erősített 70-es főtengely lenne. Fag magasfordulató főtengely csapágy. Gyári tirisztoros gyújtás ,hosszú 4 sebességes váltó, 70/4 es henger ,gyári karbi , nagyobb fúvokákkal ,gyári kipuffanó. Inkább egy nyomatékos gép lenne. valaki még valami ötlet?? kuplungból valami erősítettet érdemes rárakni??
2014. jan. 14. 22:41
 1/8 anonim ***** válasza:

A karbit akkorára cserélném, mint a szívótorok belső átmérője. 70/4-hez kevés a gyári karbi átfúvókázva, mert itt levegőből lesz kevés. Tudom, volt gyári 70-es, csak az nem nagyon forgott többet 6000-nél.

Kipufogóból jó a gyári is, ha konfúzoros (van benne egyy kúp), de egy, a hengerhez hangolt rezonátorral többet is ki lehetne belőle hozni.

Kuplung ha nem csúszik, akkor felesleges pénzt költeni másikra.

2014. jan. 14. 22:57
 2/8 A kérdező kommentje:
és ha pl, veszek egy 19-es amalt vagy a gyárit bővítem akkor a légszűrőházat is bővíteni kell??
2014. jan. 14. 23:01
 3/8 anonim ***** válasza:

A seggrakétákhoz nem értek, a mákdarálókhoz méginkább nem. De ha hosszú váltót teszel bele, akkor megölöd azt a nyomatékot, amit szerezni akarsz. Egyébként a felsoroltakból soha nem lesz annyi nyomaték, amennyit el szeretnél érni.

Ha gyorsulni akarsz jól vele, akkor rövid váltót neki. A 70-es hengerhez alap a 70-es főtengó, a magas fordulatú sapágy meg nemhogy semmit nem dob a teljesítményen, de egyenesen hülyeség a hosszú váltóhoz berakni. Gyári karbi? Esélyed nem lesz nyomatékot szerezni vele. Gyári kipufogó? Na ne röhögtess már... A fojtások is benne vannak?

Ha nem kókányolni akarsz, akkor abba a 70-es hengerbe még több szuflát döntesz (nagyobb karbi), meg még több levegőt (direkt szűrő - tanyára nem ajánlott). Ezt ugye be is kell gyújtani, tehát minél "erősebb" gyertyát neki. Utána egy valamire való kuplungszettet bele. Elvégre nem tartom valószínűnek, hogy nagypapás közlekedéshez kell a tuningolt Simson. Ezután jöhet a kipufogó kalibrálása. Egy 2t motornak a kipufogó is ugyanolyan fontos, mint mondjuk a karburátor. Ha rosszul van beállítva, akkor szívsz.

-Esetleg még jól jöhet valami keskenyebb kerék előre, szélesebb hátra. (Nem teszkós abroncsokkal.)

-Keményebb futómű

-Alacsonyabb hasmagasság, a fara följebb legyen, mint az orra. De ne sokkal.

-És ezek után nm árt a vázat se megerősíteni. :)

2014. jan. 14. 23:03
 4/8 A kérdező kommentje:
én a inkább utcára akarom ahol gyorsan ugrik és ha hosszú útra mennék nem őrülök meg a 10000-es fordulattól. nekem nem kell egy 20 lóerős versenygép ami 10000 nél indul és pörög 15000-ig és megy 150km/h én egy kis utcai tuningot akarok kihozni egy 11-12 lóerőt egy 90km/h végsebességet ...és erre nekem nem kell tervezett rezó nekem jó a gyári kipuff ...
2014. jan. 14. 23:13
 5/8 A kérdező kommentje:
ja a sport légszűrő meg mi a s¤¤¤ ??? szétkopik a henger ,vagy hetente tisztítani kell,
2014. jan. 14. 23:16
 6/8 anonim ***** válasza:
12 ló és 90 km/h biztos nem lesz meg ezzel a konfiggal. sportmotor.hu simson fórumán kérdezd meg, ott majd elmondják hogy mit hogyan.
2014. jan. 14. 23:32
 7/8 anonim ***** válasza:

"ja a sport légszűrő meg mi a s¤¤¤ ??? szétkopik a henger ,vagy hetente tisztítani kell"

Miért, te azt hiszed, hogy tuning után rá se kell nézni? El vagy te tájolva.

2014. jan. 15. 14:00
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem rossz az elképzelés.Egy erősített kuplungszerkezetet én ajánlanék.Nagyobb karbi mehet neki.Esetleg ha van KOYO csapágy akkor az jobb lenne persze a FAG sem rossz sőt..Viszont ha komolyan gondolod akkor egy normális rezó/végdob páros is kéne.K&N sportlégszűrőből van több fajta is kis alakítással beszerelhető.Viszont több piszok megy át rajtuk ami nem éppen tesz jót.

Mellékesen ha mindennapos használatra kell akkor hagyd ahogy van,ne tuningolgasd.Sok időt,pénzt spórolhatsz meg vele.Aki ebben éli ki magát az meg csapjon oda neki..:D

2014. jan. 15. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!