Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek megéri visszateker...

Szerintetek megéri visszatekerni a km órát "becsületes módon" eladás előtt?

Figyelt kérdés

Van egy autóm, viszonylag jó állapotban, 1 millió forint alatti kategóriában, most eladásra kapott egy polírt, meg a teljes belső tér ki lett tisztítva, bőr felületek ápolva lettek, úgy néz ki, mintha max 200 ezer km lenne benne.

Arra gondoltam elviszem egy km óra szervizbe, ahol "megjavítanák" az órát, mondjuk hogy csak 168 ezer km legyen benne óra szerint mondjuk.

Mert ha meglátja a vevő egyből megriadna, hogy több mint 400 ezer km van benne, és elkezdene alkudozni, közbe mondhatni hibátlan az autó.

De ha visszatekerem, BECSÜLETES MÓDON megmondom neki, nem tudom ez valós km-e sajnos, én is használtan vettem, de itt van, át lehet nézetni bárhol, alkuképes az ár, ki lehet próbálni, nincs titok.

Tehát beismerem, hogy nem tudom valós-e a km állás.

Ti mit szóltok ehhez?

Ismerőseim szerint, ez így már nem átverés, emrt tájékoztatva van a vevő, meg szerintem tudja is, hogy egy tizenéves autónál tuti nem valós, hogy csak 170 ezer legyen benne.

#visszatekerés #kilóméteróra #km óra módosítás
2014. jan. 14. 15:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%

2012. évi C. törvény

a Büntető Törvénykönyvről

348. § Aki jogtalan haszonszerzés végett a közúti gépjármű kilométer-számláló műszere által jelzett értéket a műszerre gyakorolt behatással vagy a mérési folyamat befolyásolásával meghamisítja, illetve a műszer működését megakadályozza, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2014. jan. 14. 16:22
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Pont ezt akartam én is írna: ha lebuksz, azt tudod hogy még le is sittelhetnek érte.

Megéri a kockázatot, mint inkább pár hónappal tovább hirdetni?

2014. jan. 14. 16:48
 13/21 egySanyi ***** válasza:
100%
Ha Te 420 ezerrel vetted akkor helyből bukó a dolog, mert az eredetiség vizsgálaton és a műszaki vizsgálaton is jegyzik a km óra állást. Eladásnál meg ugye egyből eredetvizsga, mondjam tovább?...
2014. jan. 14. 17:04
 14/21 anonim ***** válasza:
78%

Sanyinak egy zöld kéz, mert én is ezt akartam mondani: elviszi eredetvizsgára, lefotózzák a km-állást, összehasonlítják az előzővel és HOPP! Elkaptak, hogy tekergettél.

Ha 2012 január elseje óta volt eredetvizsgán vagy műszakin, akkor van adat róla feljegyezve. Az a dátum több, mint két éve volt, egy használt autóra két évre adnak műszakit, akkor bizony náluk ott van az akkori állás.

Szóval ha gondolod próbáld meg, eladás után két héten belül (átírás határideje) garantáltan lebuksz.

2014. jan. 14. 17:17
 15/21 anonim ***** válasza:
68%

Nagyon aranyos, ahogy próbálod még magadnak is megmagyarázni, hogy igazából az a "becsületes"? hogyha lehazudsz 200,000 km-t a futásteljesítményből.

Amúgy az eredetiség vizsgán rögtön kibukna.

Azt azért remélem, hogy te sem gondolod komolyan, hogy ATTÓL lett értékesebb egy autó, hogy kipolíroztattad az első fényszóróját, kitakarították becsületesen és vettél rá egy xaros használt gumit (ami amúgy is kopóeszköz...) Vicc vagy ember.

2014. jan. 14. 17:49
 16/21 anonim ***** válasza:

A dolog ott megbukik hogy te azt hiszed, hogy becsületes leszel, ha azt mondod, hogy nem tudod a km állást. Hazudni fogsz, ugye? Abban hol a becsület?

Amúgy meg "egySanyi" jól leírta, hol fogsz lebukni.

2014. jan. 14. 18:14
 17/21 anonim ***** válasza:
53%
Kiba szottul kur vára becsületes!!!!!!!!!! Majd a jól megtermett cigánynak mondd a börtönben, hogy te milyen aranyos, meg becsületes vagy, aztán majd megvéd mindenkitől, hogy az ő barátnője legyél!!!
2014. jan. 14. 18:55
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha én használt autót veszek akkor kb. az első az hogy csekkoltatom a VALÓS kilométert.És bizony a tiédet már nem venném meg.Tehát valakit biztos be tudsz palizni de én max 600-at adnék egy ilyen széthajtott sz.rért.
2014. jan. 14. 19:03
 19/21 anonim ***** válasza:
Most látom hogy van egy ellentmondás az előző kijelentésemben.Úgy akartam én azt hogy 600-at ér.
2014. jan. 14. 19:08
 20/21 anonim ***** válasza:

"Becsületesen" egy módon tudod megoldani:

Veszel bontóban egy km órát, amiben csak a fele van, a régit pedig elrontod és beteszed a csomagtartóba. Az óra állását nem reklámozod, mindenki nézegesse maga mennyi van benne.

No és jó esetben olcsóbb is mint a tekergetős szaki munkadíja...

Az én autómban óra szerint 160 ezer volt, de rossz volt a multi kijelzője, így vennem kellett másik óracsoportot. Sajnos ebben 215 ezer volt, így rögtön "öregedett" 55 ezret az öreg vas. Majd ha eladásra kerül a sor, akkor egy fél évvel korábban visszarakom az eredeti órát bele...

Tudom egy genyó vagyok...

2014. jan. 14. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!