Opel Corsa 1.2es city b milyen autó?
Béna a kormánya és a váltója, gyenge fék és szellőzés, rohad rendesen, viszont olcsó a javítása és a motorja nagyon megbízható.
Bár ennyiért érdemesebb corsa a-t venni.
Az első hossznyúlványa van szétrohadva mindegyiknek, amelyiknek még nem, annak nemsokára fog.
A műanyag elemek alatt rohad rendesen.
Volt nekem is ilyen, azt hittem, olcsón eljárok vele, hát jóval többet evett, mint egy 1.7-es dízel motorral szerelt verzió.
Inkább Astrát vegyél, azok jobbak, masszívabb a kasznijuk, bár rohad az is, de a Corsa első nyúlványa azt életveszély...amiatt adtam el.
Ennyi pénzért én is inkább az A Corsa-k között keresgélnék. Azokból sokkal jobb állapotút kapsz ugyanakkora keretből, és akkora különbség meg nincs köztük, hogy ezen érdemes legyen vacillálni.
Emellett én még ajánlom a Vw Polo II-t is. Azonos kategória, árban is ugyanott vannak. Erről tudok részletesebben is írni, ha valami érdekel, mert nekem is egy ilyenem van.
Lassan 5 éve vettem a Polo-t, kemény 180 ezer ft-ért. 180 ezer km volt benne óra szerint (elvileg valós, de ki tudja, csodákban nem hiszek :), állapot alapján hihetően hangzik. Azóta 35 ezer km-ert hajtottam bele, kisebb távokon használom, főként munkába járni.
Az 5 év alatt kopó alkatrészeken kívül (tavaly 2 első lengéscsillapító, féktárcsa és fékbetét) csak egy jobb oldali kilincset kellett cserélnem, eltört a belsejében egy pöcök. Bontóból 1000ft-ért sikerült beszereznem. :)
Alkatrész könnyen beszerezhető hozzá, ha kell. Na persze messze nincs annyi belőle, mint a Swift-ekből, de azért akadnak bontókban. Ha ki tudsz ruccanni alkalomadtán Ausztriába, ott dögivel vannak bontókban.
De van Polo club is, a beregisztrált emberek nagyon segítőkészek, szinte mindenben tudnak segíteni, ha gond adódna a kocsival.
Az enyém egy ezres, 45Le-s Coupe változat, nem egy erőgép, de mindenhová elvisz, ahova kell. Fogyasztása olyan 5,5-6l körül alakul vegyes használat mellett. Az 1,3-as motor se rossz választás bele, igaz, az többet eszik.
Abszolút fapados kocsi, ne várj tőle semmi extrát (az enyémben még kesztyűtartó ajtó se volt alapból, külön be kellett szereznem :). Cserébe viszont megfelelő odafigyeléssel megbízható kisautó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!