Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit gondoltok arról, ha...

Zenon kérdése:

Mit gondoltok arról, ha valaki lakókocsiban akarja élni az életét? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Azon gondolkoztam, mivel nem akarok hajléktalan lenni, saját lakásom nincs, és albérlet meg elviszi a fizetésem 50-60 %-át, veszek egy lakókocsit, és utazva élek, húzom a "házamat" magam után? Őrültség? Szerintem olcsóbb fenntartani egy lakókocsit, mint egy albérletbe fektetni, ami nem is a tiéd.

Nem mondom, hogy életem végéig, de kényszerből. Őrültség?

2014. jan. 10. 18:42
1 2
 11/20 Napkiraly ***** válasza:
Ja, kereket leszereled róla, és beadod egy gumishoz tárolásra (nem tudják ellopni)
2014. jan. 10. 22:57
 12/20 anonim ***** válasza:
Tizes! Mit gondolsz honnan kapja a vizet, meg az áramot? Csatlakoztatni kell egy központi áramforrásra, és vizhálózatra.
2014. jan. 10. 23:03
 13/20 anonim ***** válasza:
57%

van víz és szennvyíz tartály, és saját áramellátás. 12V, akár lehet napelem is.

Minden tud működni.

így használom ne viccelj.

1-1,5 hét a tó parton első osztályú

2014. jan. 12. 14:13
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező.

Az ötlet király egyetértek.

Te vagy #3/13 ugye?

jó ötletnek tartom és egyetértek veled.

Ha anyagilag megtehetném én is vennék egy lakóautót.

Jó Isten hátha megsegit még talán engem is.

Számomra nem csak ideiglenes hanem végleges megoldásnak is megfelelne.Sokmotyom nincs azt a keveset meg amim van,berakom a hátizsákba.

Kimondtad a varázsszót :röghözkötöttség

Ez az ami visszatartja az embereket attól hogy dolgozzanak hogy mobilak legyenek el tudjanak vándoroloni oda ahol van munka.Tudom miről beszélsz egy átlag magyar a saját hazájában sajnos hosszabb rövidebb távon nem tudja megfizetni az albérlet árakat mert nem fog annyit keresni hogy hosszabb távon képes legyen fizetni.Ugyanis sok helyen csak alkalmi munka van.Amerika azért tart ott ahol tart mert dolgoznak szorgalmasak mobilak motorhombe rv campervan be mobilehome ba laknak..

Hisz nem lehet megragadni egy helyen mert ma már szinte mindenütt csak határozott idejű munkaszerződések vannak.

Szóval hajrá.

2014. ápr. 26. 11:19
 15/20 Laci... válasza:
100%

Hello. szerintem nagyon jó ötlet. Én is ezt vàlasztom míg nem gyűjtök annyi pénzt hogy tudjak venni egy házat. Házból is csak mobilházat szeretnék mert azt oda vihetem ahova akarom. Csak egy telek kell.

Szóval a lakókocsis élet nagyon jó olyan mint ha egy guruló házad lenne. Ahol van munka oda viszed. Sokat foglalkoztam ezzel a témával. 1millió Ft ért lehet olyat venni ami külön állózuhanykabinos ès külön van a WC meg a mosdó is ennek hátránya hogy nincs elválasztó a beltérben de viszont higiénikusabb. 800-900 ezerért lehet kapni egybe zuhanyzós WC-s mosdósat. Itt külön lehet választani egy szobát egy térelválasztóval ennek az az előnye hogy télen csak azt az egy szobát kell fűteni tudok sok jo praktikát rá hogy nagyon olcsó fűtés legyen ott. Én vettem egy napelem rendszert 30w-os a teljesítménye (30000ft panel, kábelek, töltésvezérlő, csipesszel együtt) ezt rákötöttem csipeszekel amit adtak hozzá az akura és ezt a napelem feltölti és egy invertert szintén rá csiptetni nekem csak egy 300w os van jelenleg.

De egy 500w os elkellene ami 15000ft. Erről nekem megy a tv ami (45w) világításra nem használom mert vettem elemes égőt. De van vésztartaléknak egy 3w os LED-es égöm meg egy 7w os is. Mosást Mini mosógéppel meg tudod oldani a mosást amiek az ára 15000ft az új ez nagyon jo kis gép nekem is van egy. Inverterről megy igy ingyen van a mosás nem kell fizetni semmilyen mosodának vagy kempingnek. Szárítás válfán megoldható igy vasalni sem kell. fűtés a beépített 11,5 kg os gázpalackról amiről megy a hűtő a gáztűzhely meg a bojler. Másra nem is kell használni. És a napellemről szinten megy a víz szivattyú a zuhanyzáshoz kézmosáshoz. javaslom a kemping gáztűzhelyt tojás, virsli stb. Kissebb dolgok sütésére főzésére hogy ne a gázpalackot használjuk. Ha a téliesítésről vagy olyan praktikárol kérdésed van hogy mit kell tenni télen a lakókocsival hogy lehet télen lakni benne írj szívesen válaszolok.

Üdv.: Laci

2015. febr. 7. 08:41
 16/20 anonim ***** válasza:

Én hosszabb ideig éltem motorhome ban nyugaton ugyhogy senmmi gond nincs ezzel teljesen jó minden benne ami kell a normális élethez.Oda gurulsz vele a hova akarsz v ahol van munka vagy épp dolgod van ...Hát ja Magyarország még csak tanulja (szopja) kóstolgatja a kapitalizmust a modern demokráciát sajnos Orbán vezérünnkel(aki jobban ragaszkodik a kommunizmushoz)pedig már 25éve tanuljuk mégse értjük valojában még csak a sötétben tapogatózunk.Mi még(sajnos) igenmessze vagyunk a lakóautó/lakókocsi városoktol parkoktól,pedig jelenünk jól mutatja hogy ez a jövő ...

Egy szó mint 100 ....Én azt mondom ..ha van rá pénzed vegyél magadnak egy campert oszt irány a nagyvilág...

Itt nézzél szét:

www.hasznaltauto.hu

www.jofogas.hu

www.olx.hu

www.olx.pl

www.bazar.de

www.quoka.de

www.bazar.at

www.gumtree.com

www.ebay.de

www.ebay.at

www.ebay.co.uk

www.ebay.com

www.leboncoin.fr

www.auto.bazos.cz

www.auto.bazos.sk

www.subito.it

Ezt google keresőmotorból ird be máskülönben nem találod meg:www.citroenhy.free.fr

2015. febr. 10. 14:23
 17/20 anonim ***** válasza:

A legnagyobbat kihagytam :-)

www.mobile.de yeaaaah

2015. febr. 16. 16:16
 18/20 anonim ***** válasza:

www.autoscout24.de

www.truckscout24.de

2015. febr. 24. 13:21
 19/20 rokucak válasza:
Hello! En lakoautoban elek es utazok es ha nem vezetsz tul sokat, egesz olcson ki lehet jonni. Persze fontos hogy legyen munkad. Nekem van konyham , zuhanyzom, hutom, futes, WC meg internet is, ugyhogy van mindenem. Gazpalackot kell vennem kb 3 hetente ( mindennap fozok es arrol megy a huto) Vizet szinte barhonnan lehet szerezni, europaban a legdragabb helyen 2 euro volt feltolteni a tankot ami 100 liter kb egy hetre eleg. A wc kazettas azt lehet uriteni benzinkutakon.
2015. márc. 24. 20:07
 20/20 anonim válasza:
Akkor már szerintem az a jobb ha egy autó pálya melletti benzinkúton dolgozol és ott is élsz mellette. Így lesz áramod és munkád is egyszerre.
2015. aug. 3. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!