Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A vágott rugó eltörhet?

A vágott rugó eltörhet?

Figyelt kérdés
Hallottam, hogy igen gyakori módszere lett az ültetésnek a rugóból való levágás. A kérdésem az lenne, hogy ezeket a vágott rugókat csak összehegesztik és berakják a helyére? Nem fog eltörni azon a ponton a jó magyar utakon? Gyári gátlókkal nem húzza szét a rugót nagyon?

2014. jan. 9. 20:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Te most arra gondolsz mikor valaki "leülteti" az autóját úgy hogy levág a rugóból és ha el akarja adni akkor visszahegeszti? De ott el fog törni. És igencsak balesetveszélyes. Sajnos egyre divatosabb ez a vágás pedig egyáltalán nem jó mivel általában laposra van kiképezve a rúgótányér két vége pont ezért. És ha levág belőle akkor még ki is fordulhat a helyéről.
2014. jan. 9. 22:02
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen valóban gyakori, de ez nem mostanság lett, mindig is volt.

Rengetegen csinálják, olcsóbb mint egy ültetőszett, és ha ésszel vágsz semmi gondod nem adódik belőle.

Tudni kell hol a határ, ha ritka menetű a rugó, akkor nem lehet belőle sokat vágni, mert berogyik... de ez kb 100-ból 1.

Még anno faterom 20 évig járt otthon vágott rugókkal, soha semmi gond nem volt belőle.

Jó pár éve én is azzal járok, és elég radikálisan van megvágva (az ültetőrugó még vágva is van).

Baráti körben nem egyet csináltunk, rugótányért peremeztünk fel...sosem volt gond belőle.

Nem kell megijedni, mindig lesznek olyanok, akik a legapróbb "módosítást" is halálos bűnnek fogják fel, meg életveszélyesnek...sehol semmi.

Keményebb, stabilabb lesz az autód.

2014. jan. 10. 00:20
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem voltam tisztában hogy hogyan isvágják meg a rugókat azért volt félreérthető a kérdés de már rájöttem. Egyébként a szervek mennyire díjazzák az ültetett autókat? Azért kérdezem mert 14 es aluk lesznek az autón és elég peres gumikkal vannak amitől olyan mintha nem lenne motor az autóban 10 centivel mehetne lejjebb bőven.
2014. jan. 12. 17:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Engem még sosem basztattak emiatt, pedig állítottak már meg párszor...és eléggé húzza a hasát a gép.

3.5 centivel meg van emelve a motorom, hogy ne érjen le.

2014. jan. 13. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!