Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 160 rugó fékcseréért?

160 rugó fékcseréért?

Figyelt kérdés
Ennyit kérne a szerelô. Bmw318ti, 10,5 éves. Azt mondja, hogy a féktárcsák szét vannak rohadva és az autó így nem fog kapni mûszakit. Mennyi a reális ár, ha cserélik az összes tárcsát és pofát, elfogadható minõségû alkatrészekkel?
2014. jan. 7. 21:05
1 2 3
 1/22 Gábor t ***** válasza:
baromi drága. google a barátod
2014. jan. 7. 21:08
 2/22 anonim ***** válasza:

Ha belefér a méretbe, akkor van Erzsébeten egy jó esztergályos, aki 5000/pár áron felszabályozza, a gyári E46 tárcsák párja 30000 körül van, egy garnitúra Textar betét 15000. 2 óra meló kicserélni...

Szerintem.

2014. jan. 7. 21:19
 3/22 A kérdező kommentje:
Gabor, ismerem a guglt, es beszeltem vele is, koszi. A te szamaidra lettem volna kivancsi. Masodik valaszolonak koszonom szepen!
2014. jan. 7. 21:57
 4/22 Gábor t ***** válasza:
Én ott néztem meg 10-20e között láttam tárcsákat, csak ezért gondoltam hogy a vég összeg elég sok.
2014. jan. 7. 22:01
 5/22 anonim ***** válasza:
Na igen...Tipikus.Valahol a szerelőket is meg lehet érteni de 160eft ennyi melóért..Esztergályos itt helybe hasonló munkát 3000-10000eft között vállal.Betétek (FERODO) 12,000eft előre,hátulra nem találtam..Mondjuk legyen az is 12 úgy 24,000eft-ból megvannak a betétek.Tárcsa ha 5eft-tal számolom darabját akkor az +20eft.Otthon is ki lehet cserélni,lehet hogy eltart egy darabig de nem 100eft lesz a munkadíj..
2014. jan. 7. 22:22
 6/22 anonim ***** válasza:

Teljesen reális ár.

Nézz be az unixauto.hu-hoz, és nézz árakat.

Brembo-t néztem

Hátsó betétek: 14 000

Első betétek: 15 000

Hátsó tárcsa (2 db): 26 000

Első tárcsa (2 db): 34 000

FÉkcső készlet: 74 000

Mivel látta a tárcsák, egyebek állapotát, gondolom lesz ott még munkahenger felújítás vagy csere is, azzal nyugodtan elmehet az ár idáig.

2014. jan. 7. 23:17
 7/22 A kérdező kommentje:
A fékcsô készlet hogy-hogy ilyen drága? A fekmester.hu 4-7 ezerert hozza darabjat... (?)
2014. jan. 7. 23:27
 8/22 anonim ***** válasza:
83%

Vagy inkább nézzen be egy normális autóalkatrész boltba. A Unix és társai cseppet túl vannak árazva. Gondolod azokon a vevőkön, akik már eljutottak az 50% kedvezményig, azokon bukik a cég? Ugyan..

Meg egyáltalán mi a 'csának egy 318ti-hez Brembo tárcsa meg betét? Normál használathoz jó egy akármilyen Jurid vagy LPR tárcsa, hozzá való betéttel azt jónapot. ( amúgy ha felszaladsz az árgépre brembo tárcsát is találsz 22k/pár áron ).

Fékcsöveket tök felesleges cserélni..

Viszont, ha a tárcsák szét vannak rohadva, akkor lehet ott más baj is, pl valamelyik féknyereg felújításra szorul. De gondolom azt észre vetted volna, ha nem fog a féked.

Ha eddig nem volt a fékkel gond, akkor keress másik szerelőt, mert nem kicsit le akarnak húzni.

2014. jan. 7. 23:49
 9/22 anonim ***** válasza:
hát ahogy már írták, lehet ennyi is, ha mindent cserélni kell, és vmi top minőségű alkatrészek kerülnek be, de olcsóbban is ki lehet jönni...
2014. jan. 8. 00:32
 10/22 anonim ***** válasza:

Tavaly cseréltettem egy 8 éves Astrán az összes féktárcsát és összes betétet. (A fékcsövekhez, munkahengerhez hozzá sem kellett nyúlni.)

Az alkatrészt én vettem. Olcsóbb utángyártottat néztem (TRW). Ez volt a legolcsóbb helyen 60.000.

Munkadíj számla nélkül ment kb 20.000-ért.

Ha mindenből gyárit kérek, számlát kérek a munkadíjról és fékcsöveket is cseréltetek bőven 100 fölött lett volna.

És egy csak egy Astra, nem is BMW vagy valami hatalmas luxusbálna!

Amúgy ha a féktárcsa már el van vékonyodva, nem csak kivállasodva, azon nem sokat tudsz esztergáltatni, mert nem tudják az anyagot visszanöveszteni rá. Egy idő után sajnos muszáj cserélni.

2014. jan. 8. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!