160 rugó fékcseréért?
Ha belefér a méretbe, akkor van Erzsébeten egy jó esztergályos, aki 5000/pár áron felszabályozza, a gyári E46 tárcsák párja 30000 körül van, egy garnitúra Textar betét 15000. 2 óra meló kicserélni...
Szerintem.
Teljesen reális ár.
Nézz be az unixauto.hu-hoz, és nézz árakat.
Brembo-t néztem
Hátsó betétek: 14 000
Első betétek: 15 000
Hátsó tárcsa (2 db): 26 000
Első tárcsa (2 db): 34 000
FÉkcső készlet: 74 000
Mivel látta a tárcsák, egyebek állapotát, gondolom lesz ott még munkahenger felújítás vagy csere is, azzal nyugodtan elmehet az ár idáig.
Vagy inkább nézzen be egy normális autóalkatrész boltba. A Unix és társai cseppet túl vannak árazva. Gondolod azokon a vevőkön, akik már eljutottak az 50% kedvezményig, azokon bukik a cég? Ugyan..
Meg egyáltalán mi a 'csának egy 318ti-hez Brembo tárcsa meg betét? Normál használathoz jó egy akármilyen Jurid vagy LPR tárcsa, hozzá való betéttel azt jónapot. ( amúgy ha felszaladsz az árgépre brembo tárcsát is találsz 22k/pár áron ).
Fékcsöveket tök felesleges cserélni..
Viszont, ha a tárcsák szét vannak rohadva, akkor lehet ott más baj is, pl valamelyik féknyereg felújításra szorul. De gondolom azt észre vetted volna, ha nem fog a féked.
Ha eddig nem volt a fékkel gond, akkor keress másik szerelőt, mert nem kicsit le akarnak húzni.
Tavaly cseréltettem egy 8 éves Astrán az összes féktárcsát és összes betétet. (A fékcsövekhez, munkahengerhez hozzá sem kellett nyúlni.)
Az alkatrészt én vettem. Olcsóbb utángyártottat néztem (TRW). Ez volt a legolcsóbb helyen 60.000.
Munkadíj számla nélkül ment kb 20.000-ért.
Ha mindenből gyárit kérek, számlát kérek a munkadíjról és fékcsöveket is cseréltetek bőven 100 fölött lett volna.
És egy csak egy Astra, nem is BMW vagy valami hatalmas luxusbálna!
Amúgy ha a féktárcsa már el van vékonyodva, nem csak kivállasodva, azon nem sokat tudsz esztergáltatni, mert nem tudják az anyagot visszanöveszteni rá. Egy idő után sajnos muszáj cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!