Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet egyáltalán úgy vezetni...

Lehet egyáltalán úgy vezetni hogy a kocsi kevesebbet fogyasszon az átlagosnál? Az én trükkjeim beválhatnak?

Figyelt kérdés

Például ilyenekre gondolok hogy nem 2.000-nél váltani hanem csak 1.300 vagy 1.400-nál.

Vagy ha már látom előre hogy meg kell állni de még messze vagyok onnan akkor hagyom a kocsit had guruljon motorfékkel vagy üresbe.

Ezek egyáltalán csökkentik a fogyasztást?

Tudtok még ilyeneket mondani?

2014. jan. 9. 17:06
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Persze hogy számít.. Rengeteget számít..

Még azt is észre lehet venni fogyasztásba ha megy a magnó vagy a légkondi... Mert terhelik a generátort.

Továbbá a keréknyomás ha alacsony akkor is litereket bukhatsz..

Ha az utazósebességed túl nagy akkor a levegő ellenállása is lényegesen jobban fogja a motort.. Persze ha átesünk a ló tulsó oldalára és alacsonyabb fordulatszámon megyünk mint a motornak az optimális akkor fojton eröllködik és ugyanúgy sokat kezd fogyasztani..

Sok balga azt hiszi ha 60 al megy akkor tovább elég a benzin.. Erre én csak azt mondom menj 40 el akkor alaszkáig is eljutunk.. :)

A légellenállás és a motor fordulatszámát összhangba kell hozni.. olyan 90km/h körül szoktak jól fogyasztani az autók. Minél áramvonalasabb annál többel tudunk haladni. De ha túl gyorsan megyünk akkor elkezdi a levegőt tolni amihez plusz energia kell.. A plusz energiához meg több üzemanyag.. Hamarabb ott vagy az igaz de nem arányos azzal az erővel ami kell hozzá..

De látványosan spórolni csak országúton lehet 100km ereknél zembetűnő ez.. Városba nemigazán tudsz csak minimálisat.

De ne gyorsíts ha piros a lámpa azért hogy fékezhess.. Ne ugrálj a pedálon.. fokozatosan gyorsulj ne padlóig nyomd a pedált. Tartsd a tempód és a sebességed az optimálishoz közelihez. Minél jobban egytempóban simán suhanva...

Én így egy gyárilag 8 litert fogyasztó Nissannal hozzányúlás nélkül 5 literrel jártam el.

Olvasd el megéri..

[link]

2014. jan. 26. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!