A dízel Fordoknak (az újabb típusoknak is) mért van olyan jellegzetesen hangos dízel hangja?
Úgy értem ha két eltérő típusú dízel kocsit (közös nyomócsöves, turbós mindkettő) egymás mellé állítunk, mondjuk egy Opelt meg egy Fordot, akkor jó eséllyel csukott szemmel is meg lehet mondani, hogy melyik a Ford, mert jóval hangosabb.
Ez mitől van? Van valami konkrét technikai oka, vagy csak véletlen?
Nem is ezt kérdeztem!
Idézem:
"Úgy értem ha két eltérő típusú DÍZEL(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) kocsit..."
Nekem a szomszédomnak van egy Ford Fusionja. Újonnan vette, most olyan 8 év körüli lehet. Olyan jellegzetes kemény járása van, hogy ezer közül is megismerem hogy hazajött a szomszéd.
A munkahelyemen egy Ford Connectet hajtok. Szintén hasonló.
Kollégámnak van egy Ford Focusa, a legújabb változat, talán még egy éves sincs. Az is olyan.
De ha utcán látok egy dízel Fordot, azt is megismerem a hangjáról.
Csak emiatt gondoltam.
Nem gondolom, hogy hangosabb egy Ford diesel, mint egy Opel, Renault, stb...
Legalábbis én nem tapasztaltam, pedig van a családban. Az lehet,hogy ha kopásnak indul, akkor felerősödik, "jellegzetessé" válik a hangja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!