Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kis távokra kis cm3-es dízel...

Kis távokra kis cm3-es dízel megéri?

Figyelt kérdés
10-15km (attól függ melyik városba megyek). Ennyi alatt bemelegszik és jobb a dízel. Kicsi= max 1600cm3

2014. jan. 1. 20:19
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Hát ha naponta akarod megtenni ezeket a 10-15 km távokat akkor már szerintem megéri!
2014. jan. 1. 20:32
 2/20 anonim ***** válasza:
Ilyen kicsit úgyis rendre már csak commoncrailben gyártottak, annak meg közel mindegy.
2014. jan. 1. 20:51
 3/20 A kérdező kommentje:

Kadett, Uno, Golf 1-2

eféle kategoriájúra gondoltam

2014. jan. 1. 21:25
 4/20 anonim ***** válasza:

ezek a régi szívódízelek bármit kibírnak, még a használt étolajat is (kérdéses mennyire tesz jót nekik...)

De te lehet fázni fogsz télen, mert lassan melegednek, egy dízel mindig lassabban melegszik mint egy benzines, mivel eleve kevesebb a hulladékhője, és a dízelt nem is kell úgy túldúsítani hidegen mint a benzinest, ha ilyennel jársz, télen legalább 3-5 km kell, mire egyáltalán elkezd meleget fújni a fűtés, addig jobb is be nem kapcsolni, mert ha rögtön nyomatod a fűtést még nehezebben melegszik fel

2014. jan. 1. 21:36
 5/20 anonim ***** válasza:
Ezekben az autókban szinte mind 1.8-1.9 dízelek voltak (legalábbis a jobbak), s ez a távolság pont olyan, amire nem ajánlott a dízel (pont akkora melegszik be, mire ott vagy). Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne használni, csak a benzines optimálisabb. Ha ez nem zavar, akkor a helyedben én egy akármilyen XUD9-es motorral szerelt Peugeot vagy Citroent keresnék, lehetőleg Bosch adagolóval. Az ha kell még étolajon is elketyeg.
2014. jan. 1. 21:44
 6/20 anonim ***** válasza:
0%

Látom sok itt a szakértő megint...

Pont nemrég volt erről szó Totalcaron. Ha kis távokra veszel autót kerülni kell a dízelt, mert ha nem melegszik be csak tönkreteszed.

[link]

2014. jan. 1. 21:53
 7/20 anonim ***** válasza:
A kérdező nem 2 km akar elgurulni az oviba hanem a szomszéd településekre akar átjárni ami 10-15 km-re van!Volt 2.0 szívódízel autóm 4 km alatt elérte az üzemi hőmérsékletet az autóm motorja! Egy benzinesnél fele idő igaz de azt a plusz néhány percet ki lehet bírni még fűtés anélkül!Amúgy abban a linkben amit linkeltél abban turbó dízel autóról volt szó! Itt meg szívódízelekről beszéltek!!
2014. jan. 1. 22:05
 8/20 anonim ***** válasza:
56%

Ne erőltesd a szakértést zsenikém...

Ezek a régi szívódízelek meg a "modern" pd meg cr turbódízelek annyiban hasonlítanak egymásra, hogy gázolajjal mennek, semmi másban nem.

A modern turbódízelt kinyírja a hidegüzem, mivel 1.6 literből kiprésel 250 Nm nyomatékot 1500-as fordulaton, nincs megfelelő kenése a hajtókar csapágyaknak, sem a turbónak. Egy régi 1.5-os szívódízel, (pl citroen AX) örül ha teljesít 100 Nm-t, azt is csak 2300-as fordulat körül, nem fogja megölni a hideg, a turbót meg pláne nem, mivel NINCS.

2014. jan. 1. 22:10
 9/20 A kérdező kommentje:

Visszaolvastam a kérdésemet...

Nem azt akartam írni hanem, hogy: "Ennyi alatt bemelegszik-e, és jó-e vagy sem?"

Mert az, hogy "megéri-e" az mindegy. 250ezer körül keresek valamit, nem 10 -vagy több- évre tervezek vele.

Alapvetően benzinest akartam hasonló árban, csak megnézem a lehetőségeket.

Turbinyek nem köll :D csak egy kis "alap" holmi.

2014. jan. 1. 22:23
 10/20 anonim ***** válasza:
Egyébként meg Suzuki Swift, ha valami kis eldobható semmi kell.
2014. jan. 1. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!