Mi lehet a problema?
Leallitottam a kocsit, lekapcsoltam a vilagitast, es elol nem kapcsol le hanem rajta marad... nem akar lekapcsolni.
Mi lehet a baj?
Milyen autóról beszélünk????
vannak olyanok amelyekben "luxusként" világít a lámpa hogy lásd hova mész. ha pezárod az autót akkor elvileg le kéne kapcsoljon
Beégett a relé (vagy a világításkapcsoló) érintkezője.
HA a kapcsolóé, akkor kapcsolócserével együtt relézd meg, többet nem fog előfordulni.
Bizony-bizony. Jó hogy Lada, nincs sok bonyolítás. Relé vagy kapcsoló. Vagy ha eddig nem volt relé - akkor a kolléga tanácsa szerint - tegyél bele egyet.
Mára meg vedd le az akkuról a sarut, mert csak úgy fogja abbahagyni.
Valószínűleg a világításkapcsoló direktben kapcsolta a lámpát. AZ is elképzelhető, hogy az izzók teljesítménye magasabb volt a névlegesnél. Ilyenkor a kapcsoló csak melegszik, melegszik, megunja, és itt a vége.
Megrelézni: a kapcsolótól elmenő vezetéket egy autós relé ("kürtrelé" néven is ismerik az autósboltok) behúzótekercsének egyik pontjára kötöd. A másik pontot testre. Azt a vezetéket, ami előtte a kapcsolótól a lámpára ment, átkötöd a relé egyik érintkezőjére. A másik vezetéket meghagyod a kapcsolón, de egy elágazást csinálsz (forrasztás, szig.szalag), és rákötöd a másik érintkezőre. Használj csúszósarukat.
Azért így írtam, mert így kötve a megrelézett áramkör is biztosított marad.
ui: Agent K: a te szádból dícséret, hogy kollégának neveztél (gondolom autószerelő, vagy autóvillszer. vagy), de nem vagyok az, csak egy átlagosnál tájékozottabb felhasználó, elektromos szakmával :)
Már bocs kérdező de a relézés szót sem ismered akkor vidd el autóvillamosságihoz. (nem bántásképp mondom)
Ladám sose volt de ezek szerint:
Ezen azt mutatja hogy van reléd gyárilag
Ahogy láttom a gyújtás után van a kapcsolód, tehát gyújtás levételével le kellene kapcsolódnia. Ami ha jól értem a szavaidat nem tesz így tényleg a reléd éghetett össze.
Megfelelő relé ki 30, 87 ponra ellenállás mérés esetén végtelent kéne mérni (ez lenne a jó) De nálad valszeg valami értéket fog mutatni, sőt kis értéket mert gondolom rendesen világít a kocsi.
Ahogy előttem a kollega mondta vedd le a sarút estére....
tévedés joga fen áll ;)
:D
A relé akkor jó ha kattan :)
Én benne hagynám hátha véletlen "ragadt össze" de ha előfordul még egyszer akkor cseréld ki a relét.
Ha nincs nálad pótrelé akkor kicserélheted a távolsági fényszóró reléjével is míg nem veszel új relét
(asszem az az R5 volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!