Érdemes megvenni?
Nagybátyámnak szinte pontosan ugyan ilyen 316d van ő Németországban dolgozik általában havonta 2 alkalommal jár vele haza. A Kocsi kb egy hónapja volt 1 éves most hatvanvalahányezer van benne és csak a szokásos olaj/szűrő/légszűrő csere volt eddig 15 ezrenként. A motor tökéletes dinamikával mozgatja az autót a 115Le/260 Nm a hétköznapi embernek az ésszerű autózáshoz bőven elég de el is kell cipelnie a 1,5 t önsúlyú kasznit és a benne ülőket szóval ez nem egy sportkocsi! Nagybátyám azt mondta, hogy egyszer kint németben az autópályán óra szerint megvolt a 200-as sebesség (az ténylegesen kb. 190) és a 0-100 10 másodperc alatt de ekkor csak egyedül ült benne. Az autómata váltó tökéletesen végzi a dolgát a fogyasztása eddig max. 6,07 volt de az tavaly télen bejáratósan azóta kevesebb. De egy mondatba össze foglalva: szerintem ez egy normál teljesítményű autó normál használatra normál fenntartási költségekkel! A rokonom nem különösebben autó vagy Bmwmániás ő azért vett ilyet, mert akart egy olyan autót ami kényelmes és megbízható évi hatvan-hetven ezer kilóméterre és a fenntartása sem túl drága.
Ha sportos dinamikus autót akarsz akkor inkább az 520d-2010 vagy az A6. Utóbbihoz volt egyszer szerencsém egy 2006-os 2.0 Tdi sedan-hoz igaz csak városon belül egy 4km-es útra (a 316d-t autópályán 130 km-t vezettem egyszer meg utána városban is) egy lehelletnyivel erősebbnek érződött a Bmw-nél de abban manuális váltó volt ami azokban nagyon jó és csak pöckölgetni kell a fokozatokat. 5-ös Bmw-hez soha nem volt szerencsém nem is ültem még olyanban de ha sportosat akarsz akkor inkább olyat vegyél vagy az A6-ot de abból is a 2.7 Tdi-t!
Nem sportautó, 190-el megy, olcsó fenntartású és keveset eszik.
Mint egy jobb Swift :D
Megérte a 7 millát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!