Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha választanod kéne klímát...

Ha választanod kéne klímát vagy ABS-t kérnél a kocsidba?

Figyelt kérdés
Mindkettőt nem lehet! Autóvásárlás miatt lenne fontos!
2013. dec. 18. 23:13
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, megvettem a klímás kocsit. Most nem, de pár hónap múlva nagy szükség lesz rá. :)
2013. dec. 19. 14:28
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
És télen meg fogsz tudni állni a klímás kocsiddal ABS nélkül? :) Esetleg ha kiugrik eléd egy öreglány, mert át akar kelni az úttesten? Igazából nekem mindegy, csak másokat ne veszélyeztess!
2013. dec. 19. 15:20
 13/21 A kérdező kommentje:
Ez a 6. szezonom ABS nélkül, menni fog. :)
2013. dec. 19. 15:32
 14/21 anonim ***** válasza:
ha egész télen nem mész az autóddal, csak +7 C felett közlekedsz akkor a klímás az fontosabb, de ha télen is használod + 7 C alatt akkor bizony sokszor jól jöhet az abs
2013. dec. 19. 18:41
 15/21 anonim ***** válasza:
Ha nem titok,kíváncsi lennék, mi az a klímás autó, amiben nincs ABS? Ha nem 20éves autóról van szó, tuti, hogy van benne ABS is. Főleg, ha német, vagy japán!
2013. dec. 19. 22:38
 16/21 A kérdező kommentje:
Astra G
2013. dec. 19. 22:56
 17/21 anonim ***** válasza:

Pont a tel amikor annyira nem nyero az abs em, olyan nagy a fekutam...

Amugy inkabb abs!

Klimaert nem vagyok oda, vittek vmi par eves hondaval, a szemem kifolyt a taknyommal egyutt, a klimatol, credo buszon detto...

Bar az en 20 eves kocsimba nem zavar, de igen ritka ha megy.

Bar en cserelek szurot is...

2013. dec. 20. 10:51
 18/21 anonim ***** válasza:
2004 óta minden új autóba kötelező az ABS. Az Astra G-t 98-2010-ig gyártották, szóval meglehet, hogy nincs benne még. Nekünk is olyan van 2007-es és jópárszor használnom kellett az ABS-t. Amikor őz ugrott ki elém vagy öragasszony a zebrán, vizes úton rövidebb volt a féktáv, kutyát kikerülni... most így hirtelen ennyi jut eszembe. Utólag is beszerelhető. Annak úgyis meg fog gyűlni a bajod a klímájával. Majd meglátod miért. Én már ABS nélküli járművet egyáltalán nem vennék. Most motor vásárlás előtt állok, ott 2016-tól lesz kötelező az ABS ha minden igaz de én már most olyat fogok venni, mert tudom mi a különbség ha van és ha nincs.
2013. dec. 20. 17:02
 19/21 anonim ***** válasza:

Ahogy látom, itt vannak olyan tévhitek, hogy ABS-el hosszabb a fékút vizes vagy havas úton (jégen tökmind1). Ez hülyeség.

http://www.youtube.com/watch?v=nORxcIGpAF8

Az ABS nem csak azért van, hogy oldalirányú korrekciót végezhess fékezés közben, hanem azért is, mert (a nevében is benne van) gátolja a kerekek blokkolását és így megmarad az ideálishoz közeli fékerő, ami annyit jelent, hogy lerövidül a fékút.

Az egyetlen hátránya a nyomvályús, hepe-hupás út, mert ott a levegőben blokkolhatnak a kerekek és a számítógép nehezen állítja be az optimális fékerőt, viszont az új járművek erre is fel vannak készítve mert sokkal nagyobb frekvencián megy a mintavételezés. De ez már a beágyazott rendszerek téma...

2013. dec. 20. 17:07
 20/21 anonim ***** válasza:
Végül is van ABS a G Astrádban, vagy nincs? Ha németországi gyártás, és nem a legelsők közül való, majdnem biztos, hogy van benne! És ha igen, akkor már nincs is értelme tovább vitázni!
2013. dec. 21. 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!