Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vezérműszíj élettartam?

Vezérműszíj élettartam?

Figyelt kérdés
Használtan vettem egy Opel Vectra B (2001) 1.6 16V autót. Eddig 2x lett levéve a vezérműszíj olajfolyás javítása miatt (a szíj soha nem lett olajos). Kérdés, hogy gyengít-e valamit az, ha leveszik a vezérműszíjat és vissza teszik, a szíjban még sok km lenne. Kell-e cserélni? Nyilván a vissza szerelés szakszerű.

2013. dec. 16. 18:08
 1/10 anonim ***** válasza:
120ezer km vagy 6év a csere periódus ..
2013. dec. 16. 18:16
 2/10 anonim válasza:
100%

Mióta megvetted az autót volt cserélve?

Ha nem, akkor én mindenképp cserélném, nem csak a szíjat, hanem a többi járulékos alkatrészt is. (feszítők, vízpumpa)

Szintén 1.6 16V Opelmotorban most cseréltettem én is szíjat, mert az előző tulajban nem bízok. 16 szelepes motorban nagyobb kárt tud csinálni a szíj, ha szakad vagy átugrik, inkább cserélném.

2013. dec. 16. 18:26
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ment a zöld kéz!
2013. dec. 16. 18:33
 4/10 A kérdező kommentje:
Mióta megvettem még nem volt cserélve, amióta megvettem mentem vele 8000 km-ert.
2013. dec. 16. 18:34
 5/10 dirtboy ***** válasza:

akkor cseréld le mert ha használt autót veszel mindig le kell cserélni.

kollégám mesélte nemrég hogy rokona vett 2hónapja egy másik rokonától egy cliót,megbízott benne nem cserélte le a vezérlést,kb 1 hete szakadt el.

ne bízz meg senkiben,le kell cserélni bármit is mondanak.

2013. dec. 16. 18:39
 6/10 anonim ***** válasza:
11%

a szíj kb 100 ezret bír, a lánc pedig 250-300 ezer km-t.

a szíj sokkal jobb mert csendesebb és olcsóbb cserélni.

2013. dec. 16. 18:46
 7/10 anonim ***** válasza:
5%
nemhiába tudom, mert mérnök vagyok
2013. dec. 16. 18:47
 8/10 anonim ***** válasza:
84%
azért használ a BMW csak láncot a motorjaiban, mert az olyan szar, mélyen tisztelt mérnök úr... egyik sem jobb a másiknál, az egyikre sűrűbben adsz ki kevesebbet, a másikra ritkábban többet, ha annyira elpusztíthatatlan vezérlést keresel akkor SV(alulvezérelt-oldalszelepelt) motor kell neked, csak ilyet nem fogsz találni mert minden más szempontból szar, pl fűnyírókban használják, főtengelyen van egy fogaskerék, ami meghajtja a vezérműtengelyen lévő fogaskereket, oszt csókolom, ott nincs mit cserélni... (az más kérdés, hogy ez a fogaskerék műanyagból van manapság)
2013. dec. 16. 19:08
 9/10 anonim ***** válasza:
5%

tudom, már csak, mivel a BMW üzemében vagyok motorfejlesztő mérnök.. :)

most tervezzük a következő M5-ös széria motorját és csak megsúgom hogy hybrid lesz, 2017-ben mutatjuk be.

2013. dec. 16. 19:11
 10/10 dirtboy ***** válasza:
100%

16%-os

csak kínácsiságból kérdezem hogy ha te valóban egy mérnök vagy akkor hogy sikerült 16%os válaszolóvá lenni?

én 2,5éve vagyok az oldalon több mint 10 000kérdésre adtam már minimum 1db választ, plusz a sok privát segítséget kérő mégis 83%os vagyok.

ilyen alacsony pont ritka és csak egy trollkodó embernek tudom elképzelni aki full hülyeségeket irkál nem pedig egy komoly hozzáértő mérnök embernek aki szaktudása alapján segít és válaszol.

2013. dec. 16. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!