Honnan jött a "bunkó bmw-s" és mennyi annak az alapja, hogy akinek bwm autója van, az bunkó?
Sokszor hallottam már azt, hogy " a bunkó bmw-s!"
Mondtam az egyik haveromnak, hogy ha lesz sok-sok pénzem én is bmwt veszek!" és erre a reakciója az volt, hogy "Miért akarsz bunkó bmws lenni?"
De ez honnan jött?
És miért lenne bunkó akinek bmwje van? Akkor akinek Mercije van az mi? Audi? Porsche? Volvo?
Alapvetően ez olyan dolog, hogy van is kalapja meg nincs is.
Egy részről régebben (10-15 éve) még nem futott annyi bmw az utakon, mint manapság (mert drága volt), így amikor egy "bömös" szabálytalankodott arra rögtön felkapta mindenki a fejét és megjegyezte, hogy "na a bunkó a drága kocsijával bevágott elém". Aztán ez szépen beivódott a köztudatba, mint a "kalapos skodás" és társai.
Annyi valóságalapja meg nyilván van a dolognak, hogy a régi, lelakott BMW-ket vagy a fiatal srácok veszik, akik aztán ész nélkül használják, az új, drága autókat meg olyan üzletemberek (és ugye nem egész tisztességes üzletemberek is), akik hajtják őket rendesen, mert az idő pénz, sietni kell nagyon sokszor. Ők meg sokszor szabálytalankodnak vagy "bunkóznak" vezetés közben, ez meg ugye megragad az emberekben.
Amúgy én nagyon sokat vezetek a városban, semmivel sem találom a BMW-seket, Audisokat vagy bármely egyéb márkát problémásabbnak a többinél. Csak bennem sem marad meg egy opel astra, ha bevág elém, de egy X6-os BMW-re nekem is felcsattan a szemöldököm, ha bevág elém.
Ez nem márka függő. Aki nem tud vezetni, az egy marutival is szerencsétlenkedni fog.
Inkább az irigység...ha meglátnak egy fehér X5.öst, magyar öltönyös faszival a volán mögött rögtön eszükbe jut hogy ő nem a gyárban gürcöl:D
# 7/7
Igen akiknek ilyenjük van nem a gyárban güriznek,viszont a kocsi mellé veszik a jogsit is.
Sajna a bmw-sekre Én jobban odafigyelek,mert ha nem figyelnék oda akkor már elütöttek volna.
Nos,aktuális:Rezesová ribinek milyen kocsija is van?Volt?Pénzes....Hogyan is vezetett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!