Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen olaj az A. Z Meisterteile?

Milyen olaj az A. Z Meisterteile?

Figyelt kérdés
A szerelőm ezt szerette volna rakni az autómba, mert ilyen van neki hordósban, de ragaszkodtam a Castrolhoz. Szerintetek?
2013. dec. 8. 17:14
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/142 D0Dl válasza:
100%

Nem tudom, szerintem itt nagyon sok a tévhit. Szerintem nincs jó vagy rossz olaj, csak az adott autó gépkönyvének megfelelő, vagy nem megfelelő. A dobozon levő viszkozitásnak és teljesítményszintnek meg kell, hogy feleljen, mert egy Volkswagen szerű buktát egyetlen cég sem viselne el. A vegyész úrnak csak annyit, ha jól tudom az "összes" szintetikus alapolajat tőlünk keletre gyártják, és az összes gyártó ugyanazokból az adalékformulákból vásárol, csak specifikus finomhangolásokat végeznek maguk, mivel egy egy formula kifejlesztése dollármilliókba kerül. A formulák egyensúlya nagyon érzékeny, ezért nagyon nagy varázslatokat nem lehet velük elkövetni. A minőségi különbségek inkább az alapolaj alapanyagából(ez jól sikerült) az ásványi olaj különbségéből alakulhat.

Az olajak árszintjét a mellé tett marketing sokkal inkább befolyásolja, mint a minőség.

CSUPA NAGYbetűvel SZERINTEM!

De nem hiszem, hogy nagyot tévednék-egy nem UNIXOS márkaszerviz szervizmérnök a műhelyből, nem a kémcsövek mellől! :)

2015. okt. 6. 19:32
 62/142 anonim válasza:
100%
Utána kérdeztem én is a AZ minőségének és eredetének, csomagolásának. Nem akarok nagy vitát kiváltani, de arra jutottam, hogy inkább olyan olajat választok amit 100 éve megbízhatóan használnak és biztos az eredete. Van olajos beszállítónk, ő mondta, hogy a hamisított olajokat is általában ki lehet szűrni, mert az országba két helyről érkezik olaj, az egyiken keresztül nem jön hamisítvány. Direkt nem nevesítem az olaj márkákat sem és a beszállítókat sem. Egy a végszó, mindenki olyan olajat tegyen az autójába amitől nyugodtan alszik. A kétes eredetűvel is elmegy az autó 100 000 km-ekig ( sokan többet nem is mennek 1 autóval). Én 4000km után vetetem ki az AZ olajat a kocsiból, mert a szerelőm kérdés nélkül ezt tette bele és én nem tudok nyugodtan aludni úgy, hogy ilyen van a kocsimban, de ez az én bajom...
2015. okt. 21. 06:23
 63/142 anonim válasza:
100%

Egy ideje én is ilyen olajat használok.

Használtam Seléniaát, Mobil1-t is de a "csendesebben jár és kevesebbet fogyaszt" reklámszövegnek nem kell felülni. Semmi változás nem volt. Nagyobb név több reklám drágább ár.

Ellátja a feladatát ez is, a 16éves autómba meg pont elég.

2015. okt. 21. 11:28
 64/142 anonim ***** válasza:
96%

Szánalmas az Unix alkalmazottak részéről,hogy nem merik ideírni honnan származik az alapolaj.

Az olaj adalapja egy az egyben Mol, és sokan állítják,hogy az is.

Miért titok ez? Semmi baj a Mol motorolajokkal.

Részemről nevetséges ez a titkolózás, és ezért inkább vásárolok Mol, Mannol vagy Eurol olajat sm minősítéssél, titok nélkül, ugyan annyiért.

2015. nov. 21. 21:22
 65/142 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt egyszer A.Z. Meisterteile a kocsimban, gond nem volt vele, csereperiódusokat betartom mindig. De én is inkább olyan márkáktól vásárolok, ami már rég bizonyított, ahogy előttem is mondták, azért, hogy jól aludjak. Én Total olajat szoktam venni.
2015. nov. 24. 13:21
 66/142 anonim ***** válasza:
Látod, csak merik ide írni honnan való....
2015. nov. 24. 17:13
 67/142 anonim válasza:
85%
Összefoglalom: tökmindegy milyen olajat raksz bele, vki úgyis le fogja szarozni.
2015. dec. 10. 13:23
 68/142 anonim válasza:
4%

Üdv,

Sok hozzászólás elolvasása után arra a következtetésre jutottam, hogy az unixauto kft működési alapelvéről mit sem sejt az átlagember. Ennél a cégnél a minőség mindenekelőtt van,s nem sajnálják kiadni érte a pénzt. Nem vagyok kenőanyag szakember,nincs diplomám, s nem vagyok vezető sem a cégnél. Több mint 3 éve dolgozom a logisztikai központjukban raktárosként. Nem könnyű itt jól teljesíteni de megadnak hozzá minden szükséges eszközt és támogatást. Olyan dolgokba fektetnek időt,pénzt,energiát amire a legtöbb vállalkozás sajnálja, mert a saját profitját előbbre valónak tekinti mint a vásárlóinak a minőségi kiszolgálását. Az Unixauto kft abszolút nyereséges vállalkozásként arra törekszik, hogy támadhatatlan és magas színvonalú szolgáltatást nyújtson partnereinek s magánszemélyeknek. Véleményem szerint egy nagyon megbízható cégről van szó. Kizárt dolog, hogy szemetet eladnának.

Ui: Az előbbi iromány egy Objektív vélemény a belső működés ismeretének birtokában, Nem "agymosás" hatására kifejtett zagyvaság.

Tisztelettel: Sz. D. /MST - Tűz és robbanásveszélyes termékek raktározásáért felelős személy/

2015. dec. 13. 12:23
 69/142 anonim ***** válasza:
100%
...de az alapolaj beszállítóját még mindig nem tudjuk, érdekes, hogy másnál nem titkos.
2015. dec. 13. 12:41
 70/142 anonim ***** válasza:

2015-12-13 12:23

akkor csak a nyelved az olajdoki s*ggében lóg ..

vagy egy agymosott hulladék vagy te is

2016. jan. 12. 21:52
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!