"Kereskedotol soha ne vegyel autot! " Nem hulyeseg ez?
Autovasarlas elott allok es rengeteg helyen hallom, olvasom ezt a tanacsot hogy "kereskedotol ne vegyel autot".
Viszont ahogy en latom a helyzetet, vannak jo autok, es vannak rosszak. Egy jo auto nem lesz attol rossz hogy egy kereskedo arulja, es egy rossz auto sem lesz attol magikus uton jo hogy egy maganszemely arulja. Erteni kell hozza (vagy venni valakit magad melle aki ert), es meg kell nezni.
Vagy csak azert mondjak hogy kereskedotol ne vegyunk, mert ott nagyobb esellyel nyulhat bele a hozza nem erto egy hibas, szethajtott, rossz autoba?
Szerintem is hülyeség... Ugyanúgy vannak tisztességes és r#hadék kereskedők is, mint ahogy hulladék és jó állapotú autó.
Aki meg sajnál egy 10ezrest a szerelőtől, hogy átnézze neki a kiszemelt gépet, az meg is érdemli, hogy utána csak sz#pjon vele.
Kettes, köszi a válaszod, meg is fogadom :)
igaz, nem én vagy a kérdező :)
Kereskedőnél az a fő probléma, hogy ugye ahhoz, hogy neki megérje, kell neki egy árrés, ami nem lehet túl kicsi, hiszen meg kell belőle élnie és még a telephelyet is fenntartania. Tehát vagy megveszi a tulajtól jóval olcsóbban, kicsit kipofozza a látszatra adva, és úgy hirdeti, vagy vannak akik eleve roncsból vagy roncsokból dobnak össze egy autót. Biztosan vannak tisztességes kereskedők, de igazából csak bizományosi értékesítésben képzelhető el ilyesmi, mert különben tisztességesen nem lehetne megélni ebből a munkából.
Ettől még lehet, hogy érdemes kereskedőtől venni, de mindenképpen alaposan át kell nézetni valakivel a kocsit, mielőtt megveszed.
Ami engem illet, én magánszemélytől sokkal jobban félek autót venni. Rengeteg helyen olvastam már, hogy "csak szívtam az autóval, állandóan szervizbe kellett hordani, na de most rendbetettem, meghirdettem és remélem sikerül valami madárnak elpasszolni, szívjon vele tovább ő"..
A kereskedőnek több felelőssége van, hiszen garanciát is kell vállalnia, azon felül azért a kereskedés hírnevét sem döntheti romba szándékos átverésekkel. A neten hamar terjednek a hírek, egy-két stikli, és a fórumok hemzsegni fognak a nevétől.
Egyszóval én jobban megbízom egy autókereskedésben. Persze azért alaposan megnézem a helyet is, mielőtt autót veszek ott..
Könyörgöm, hagyjuk már ezt az "átnézeted szerelővel" mantrát. Az autó egy komplex szerkezet, motorikus, mechanikai, villamossági rendszer, az újabbakban már jelentős informatikai háttér is zörög. Egy autószerelő csak a triviális hibákat fogja észrevenni, olyanokat amiket igazából egy kis gyakorlattal te is észrevehetsz; rohadó küszöb, zörgő motor, furcsa fénytörés a fényezésen, stb.. Nem lát bele a motorblokkba, nem látja az elektromos rendszer rejtett problémáit, ezernyi dolog van, amit nem tud átvizsgálni, és jó eséllyel ezek a rejtett hibák lesznek azok, amelyek miatt az autót eladják.
Az hogy átnézi egy autószerelő semmire nem garancia.
Mi akkor a megoldás? Első körben szerelővel átnézetni, és mielőtt megveszed második körben márkaszervizben egy teljes átvizsgálás, motordiagnosztika, etc.?
Ismertek megbízható kereskedőket? Budapest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!