A kis olcsó benzines autókra (Corsa, Swift, Polo) miért mondják, hogy nem hosszú utakra való? Ezekkel is meg lehet tenni 5-600 km-t egy huzamban, nem?
Hogyne lehetne, nem lesz tőle semmi baja.
Haverom apja éveken át járt Németországba egy Ignissel, 300 000 km körül kellett hengerfejtömítést cserélni (nem 130-al tolta neki), az meg nem egy nagy tragédia.
Meg lehet tenni simán. Sőt kerékpárra és lovaskocsival is:P
Nekem az S80 mellett van egy B Combom is, az gyakorlatilag B Corsa. Háááát ég és föld a kettő között a különbség. Az egyikkel tényleg bármikor legangolsz 5-600-at hirtelen felindulásból, a másikban már 100km után feszengsz. A Polot még nem próbáltam, de a régi Swift szintén kényelmetlen, bár ott több hely van szerintem, mint a Corsaban.
Én a fent felsorolt 3 körül egyikkel sem vágnék neki egy Münchennek, inkább vennék jegyet a RailJetre :)
Ezeknél az autók nem világutazásra lettek kitalálva. Sem a belső kialakításul sem az ülésük nem olyan, hogy órákon át KÉNYELMESEN vezess vele folyamatosan.
Nekem egy régi, ezres Polo-m van. 5-600km-es utakon is voltam már vele, nem okozott gondot neki.
A probléma azzal van, legalábbis számomra, hogy annyira elgémberedtem az út alatt a kis helyen, illetve a fapad ülésekben, hogy nemigen lenne kedve az embernek ezt heti rendszerességgel csinálni. Ahhoz valami nagyobb, kényelmesebb kocsi kell.
Alkalmanként, tehát pl. havi 1-szer hosszú útra jó. Én is így használom a Corsám, városban meg alig, de nem érné meg nagyobbat fenntartani.
Heti, vagy akár napi rendszerességű hosszú utakra viszont nem az igazi. Eleve ahhoz kényelmetlen, mert kicsi, 3 vagy több embernél ez még inkább igaz, a csomagtér is kicsi. Másik szempont a biztonság, márpedig autópályán vagy országúton jobbak baleset esetén a túlélési esélyeid nagyobb autóval. Kis motorral bíró benzinesnek a 130-as tempó autópályán messze túl van a fogyasztási optimumon, országúton meg az előzés necces, emelkedőkön néha szintén szívás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!