Régi autók motorok restaurálása miben nyilvánul meg tulajdonképpen?
Figyelt kérdés
Restaurálásnak tekintjük ha egy régi ütött kopott autón, vagy motorkerékpáron kicseréljük a "kifakult kikopott" alkatrészeket utángyártottra, de alapvetően megegyezik a gyári paraméterekkel, vagy azt tekintjük restaurálásnak, hogy a megfakult ütött kopott alkatrészeket megpróbáljuk megtisztítani, eredeti csillogó gyárias kinézetét visszaadni,?2013. nov. 21. 20:46
1/7 A kérdező kommentje:
Hol kezdődik a felújítás, és hol a restaurálás?
2013. nov. 21. 20:47
2/7 anonim válasza:
Felújítás amikor a műszaki állapotát javítod fel, lefested valamilyen színűre és kész is.
Restaurálás amikor mindent gyári alkatrészekből újítasz fel, akár évjárat helyes alkatrészekkel (pl.: 73-as motorra, 73-as trafó), és minden apróságra odafigyelve teljesen olyanra csinálod meg mint amilyen akkor volt, mikor kigurult a gyárból.
3/7 A kérdező kommentje:
értem, tehát akkor pl egy 50-es évekbeli amerikai autóhoz nem is olyan egyszerű dolog abból az évjáratból származó alkatrészeke találni, pláne ami még használható is
2013. nov. 22. 05:30
4/7 anonim válasza:
Igazából, ha a később is azonos alkatrészt használtak nem köveznek meg, ha későbbi megyegyezőt teszel bele, de az utángyártott cucc kerülendő!
Egyébként 1912-es motort is láttam restauráltat, és aki csinálta mondta, hogy eszterga nélkül sok alkatrész nem lenne benne. (Neki kellett legyártani, persze a gyári paraméterekhez szigorúan tartotta magát... Más lehetősége nem volt.)
5/7 A kérdező kommentje:
értem köszönöm a válaszokat
2013. nov. 22. 18:23
6/7 anonim válasza:
Én csak annyit tennék hozzá hogy pl amerikában még mindig lehet kapni 40-50 éves autókhoz eredeti gyári alkatrészeket,kár hogy nálunk nem nagyon van ez így ...
7/7 A kérdező kommentje:
értem köszönöm
2013. nov. 22. 20:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!