Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mért lehet napszemüvegben...

Mért lehet napszemüvegben vezetni?

Figyelt kérdés
Mért lehet napszemüvegben vezetni?én egyszer probáltam de le kelett vennem mert látam rendesen pedig nem és volt sötét napszemüveg a nagy sztárok is napszemüvegben vezetnek pedig szerintem ez olyan menő sokall veszélyesebb

2013. nov. 20. 17:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én is szoktam néha nyáron amikor hétágra süt a nap.Aki már rutinból vezet annak nem okoz gondot.Kezdőknek esetleg nehezebb így de én oktatáson is abban vezettem néha.
2013. nov. 20. 17:14
 2/12 anonim ***** válasza:
A napszemüvegeknek is van sötétség-kategória vagy mittomnén hogy hívják. 1-től 4-ig terjed, és a 4-esbe tartozó napszemüvegben tilos a vezetés.
2013. nov. 20. 17:24
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Napszemüvegtől is függ vezettem már 2000ft-os szemüvegben és 60.000ft-os Oakleyban is, azért van különbség.
2013. nov. 20. 17:35
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Már miért ne lehetne?Nekem gyengék a szemeim, télen-nyáron hordok napszemüveget, vezetés közben, nem okoz problémát, csak tolatásnál.Nemtudom miért, idegesít. Szerintem nem veszélyesebb, sőt, pihenteti a szemet.
2013. nov. 20. 17:36
 5/12 anonim ***** válasza:
Én elég sokat vezetek napszemüvegben, évszaktól függetlenül, ha erősen süt a nap. De szinte csak lakott területen kívül. Ott legalábbis inkább jó, ha rajtam van, többet látok, mint a nap miatt hunyorogva. Lakott területen belül viszont nem szeretem, ott inkább zavar.
2013. nov. 20. 17:36
 6/12 anonim ***** válasza:
Én is szoktam napszemüvegben vezetni, de csak akkor ha a napsütés miatt szükség van rá. De ameddig tudom, addig inkább lehajtom azt az árnyékolót, vagy mit, most nem jut eszembe hirtelen a neve. De egy idő után engem rohadtul tud idegesíteni ha a pofámba lóg, és nem látom a lámpát. Inkább vezessenek az emberek napszemcsiben, minthogy a nap vakítsa őket.
2013. nov. 20. 19:32
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Az igazi kombináció: napszemüveg,kapucni,fóliázott üvegek!!
2013. nov. 20. 20:58
 8/12 anonim ***** válasza:
50%

Ez egy borzasztóan buta kérdés. Nekem pl nagyon nem bírja az erős fényt a szemem, és ha akár télen, akár nyáron, akár télen...ha szembe süt a nap, semmit nem látnék, ha nem venném fel a szemüveget.

A kérdés leírásának, pedig neki futhatnál még egyszer, mert az "én egyszer" kezdetű mondatnak se eleje, se vége és értelme.

2013. nov. 20. 21:00
 9/12 anonim ***** válasza:
Az elsőnek igaza van. Friss jogsival egyik nyáron én is használtam szemüveget, le kellett vennem, mert szó szerint zavart, most már ugyanabban a szemüvegben szoktam én is vezetni, mert ha nappal szembe megyek, nagyon rossz, főleg ha már annyira vakít, hogy előre alig látsz, napellenző meg sokszor kevésbé segít...
2013. nov. 20. 21:09
 10/12 Dörmögő ***** válasza:
Ha süt a nap akkor százszorta jobban látni normális napszemüvegben. Ha a napnak olyan a beesési szöge hogy a műszerfal tetejére világít akkor azt viszontlátom a szélvédőn ha nem veszem fel a szemüveget. Számomra havas időben meg szinte nélkülözhetetlen mert ha rásüt a nap a hóra akkor csak hunyorogva látok.
2013. nov. 21. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!