Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy kell elindulni és vezetni...

Hogy kell elindulni és vezetni egy autot hogy ne fuladjon le?

Figyelt kérdés
Egy kézi váltós autoval hogy kell indulni lassan kell felengedni a kuplongot vagy gyorsan?aztán hogy váltók kettesbe ha felengedtem teljesen a kuplongot vagy ha félig van felengedve a kuplong akkor is lehet váltani? És pl megyek az úton 70- nel 4-es sebeségben van aztán lekel kanyarodnom hogy lassitok?elengedem a gázt benyomom a kuplongot ez eddig helyes?aztán 4-es ből 3-asba vagy 2- es be kell vátani? És mi a kuplongnál hogy surlodó pont?

2013. nov. 15. 14:42
 1/6 anonim ***** válasza:
mindazt, amit kerdeztel, megtanitjak az autosiskolaban. ha oktato nelkul, magadtol kezdesz neki, abbol emberhalal lehet (es nem csak te halhatsz meg). egy egytonnas autot nem fogsz a sportcipos labaddal megallitani, mint egy rollert, ha elveszted az uralmat felette...
2013. nov. 15. 14:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Ezeket majd szépen elmondja az oktatód.De ha ennyire nem bírsz magaddal kérd meg apádat hogy az udvarotokon (ha van ha nincs akkor ink. hagyjátok)mutassa meg hogy hogy kell elindulni illetve magyarázza el ezeket a dolgokat.
2013. nov. 15. 15:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Segitenék szivesen, de látom neked még gőzöd sincs a vezetésről, hidd el sokkal jobban jársz, ha megkérsz valakit hogy élőben magyarázza el a dolgokat.
2013. nov. 15. 16:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Megpróbálkozok :D

Elindulás: Kuplung kinyom, autó beindít, 1-es seb, kézifék ki. Kuplungot lassan elkezded felfele engedni fogás pontig. Érzed hogy picit megmozdul az autó, szép lassan gázt adsz neki és engeded tovább a kuplungot, mikor felengedted mehet a nagyobb gáz.

Felváltás: Mikor érzed hogy magas a fordulat szám, kuplungot teljesen kinyomod, 2-es be teszed, kuplung fel, gáz. Többi sebességnél ugyanez :)

Leváltás: Mikor magas fokozatban vagy és lassulsz, akkor alacsony fordulat számnál kuplung kinyom 1-et vissza. így tovább.

Fékezés, (váltás): Ha hirtelen kell fékezned és megállni akkor kuplung kinyom és fék, de ha tudod hogy utána el kell majd indulnod rövid időn belül akkor kinyomott kuplung mellett teheted is 1-esbe és tudsz indulni amikor akarsz. Ha lassan kell megállni akkor elég szépen vissza váltogatni. Ha gyorsan mész az úton, de tudod hogy le kell kanyarodnod (írtál is egy példát) akkor pl kanyar előtt fékezel és visszarakod 3-as ba vagy 2-esbe is egyből (ahogy jól esik).

Remélem hogy jól írtam le mindent és érthetően. Ha valamit rosszul írtam akkor a többiek remélhetőleg kijavítanak, kiegészítenek. (15/f)

2013. nov. 17. 00:33
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi
2013. nov. 17. 00:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Nos ha :) beinditod kuplung be kézifék ki be teszed egyesbe akkor alapjáraton elindul a legtöbb autó ha nagyon lassan engeded fel a kuplungot..

Ez mind olyan kérdés ami vezetéstechnika.

Én buszvezetőként dolgozom buszozok és el mondom nektek hogy emelkedőn a mai napig nem tudom a kézifékes elinduést megcsinálni! :))

Busznál úgy csinálom hogy oda lépek az üzemi féknek 4-5 légkört gyorsan leveszem a jobb lábam a fékről bal lábam kuplung intenzíven és jobb lábban for gáz.. :D

De már rá jöttem hogy felesleges is mert már simám megy.

Trolibusz vezetőként dolgoztam meg autómata váltós buszokon ami teljesen más volt nó de ez van egy nyár alatt meg lehet tanulni nem vészes! :)))

F/26

2013. nov. 17. 02:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!