Simsonnál (S51) melyik lenne a jobb? Tűgörgőkosár vagy bronzpersely?
Figyelt kérdés
#Simson #bronzpersely
2013. nov. 19. 18:29
1/4 anonim válasza:
Bronz persely akkor volt "divat" mikor még nem voltak tűgörgős csapágyak.
Egyébként nyílván a tűgörgős sokkal jobb, kétütemü motorokban amúgyis az az elterjettebb, mert jóval kevesebb az ellenállása, mint egy perselynek.
Minimálisan befolyasolja a menet teljesítményt is, ha a főtengelynél, és a dugattyúnál is egyaránt tűgörgős csapágyak vannak, mert kisebb ellenállás=jobb pörgés, és teljesítmény leadás.
Mondjuk a Simonnál elég nehéz normális minőségű csapágyat beszerezni, amiket én vettem (Simsonos boltban "gyárit") 10 éve, elég gagyik voltak és egy idő után neki állt csörögni az elkopástól.
Próbálj meg minőségit beszerezni, és az tuti jó lesz!
2/4 A kérdező kommentje:
nekem is ez a problémám, hogy nincs.. az enyém eleve már 70-es abba meg nincs kedvem belerakni a 300 forintos kisiparit..
2013. nov. 19. 19:09
3/4 anonim válasza:
Leméred a csapszeg átmérőjét, meg a hajtókar furat átmérőjét, majd az eredeti görgős kosár szélességét, és ezek a paraméterek alapján próbálj meg rendelni valamelyik webshopban, 100% hogy valamelyik olasz, vagy japán robogóé stimmel hozzá, és azok álltalában már jó minőségüek szoktak lenni..
4/4 anonim válasza:
Én csapágyboltban vettem hozzá tűgörgőt. INA márkájú, nem gagyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!