Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogositvany nelkul robogoval,...

Jogositvany nelkul robogoval, Budapesten?

Figyelt kérdés
A helyzet az hogy karacsonykor kapnek egy robogot, de nincs jogsim es azzal szeretnek sulibajarni.Szerintetek kivitelezheto lenne? 15/f
2013. nov. 18. 22:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
hamar benne leszel a híradóban
2013. nov. 18. 22:54
 2/17 A kérdező kommentje:
Miert lennek benne? Nagyom sokat motorozok csak nem kozuton es nem robogoval...rutinom van , felelosseg teljesnek erzem magam , nem jampiskodok a motorral , nem jaszkarizok 110km/h val...stb.
2013. nov. 18. 22:59
 3/17 anonim ***** válasza:
"nem közúton" látod, itt a gond. Ha egyszerre szembetalálod magad egy egyenrangú kereszteződéssel, villamossal, rendőrrel, mi a biztosíték hogy nem fosod össze magad?
2013. nov. 18. 23:03
 4/17 anonim ***** válasza:
Budapesten nem túl gyakori, hogy rendőrök robogóst ellenőriztetnek, persze csak ha nem csinál semmi hülyeséget, de a kockázat megvan, hogy ha bármilyen okból igazolnod kell a magad a motoron akkor megütheted a bokád.
2013. nov. 18. 23:29
 5/17 anonim ***** válasza:
Ha igazoltatnának bármilyen okból kifolyólag (akár azért, mert valamit vétettél, akár azért, mert a kötelezők nincsenek rendben (becsatolt bukó és/vagy legalább baloldali visszapillantó hiánya, valamilyen lámpa nem ég a motoron, stb.), vagy csak úgy véletlenül, szúrópróbaszerűen, akkor kiderül, hogy nincs rá jogsid. Ez szabálysértésnek minősül, így kapsz egy kövér csekket (általában 30-50 matyit kell befizetni), és egy-két évre eltilthatnak a vezetéstől. Ez idő alatt aztán még ha akarsz sem szerezhetsz jogosítványt. Viszont ha továbbra is motorozol az eltiltás ideje alatt, akkor az már bűncselekménynek minősül, és ha elkapnak, akkor akár szabadságvesztéssel is sújtható (és rendszerint már hatszámjegyű pénzbüntetés is társul mellé). Ezt reszkírozod a jogsi nélküli motorozással.
2013. nov. 19. 08:53
 6/17 anonim ***** válasza:
Ja és még egy dolog: ha netán baleset részese lennél, akkor tökmindegy ki volt a hibás, téged biztosan elkaszálnak. Még akkor is, ha egyébként teljesen vétlen voltál a balesetben.
2013. nov. 19. 08:55
 7/17 anonim ***** válasza:

Nos....Forgalomban más mint kint a határban.Mellesleg az onroadot is tanulnod kell,mert aszfalton már gyorsabban mehetsz,kanyarokban is meg kell választani a biztonságos ívet és dönteni kell.Jó robogónál ez csak kis játék ,de akkor is egy picit lehet dönteni :)

JAvaslom több szempontból is hogy vegyél fel fényvisszaverős rikító mellényt!Egyrészt azért mert így a rend őrei kevésbé fognak megállítani,másrészt azért mert az életedet mentheted vele,és Én is köszönhetem már neki az életemet(két falu közt egy ifa a seggembe állt,és nem előzött ki nos aki mögötte előzött,láttam hogy már húzta volna rám a kormányt,ha az a mellény nem lett volna rajtam akkor lehet hogy az utolsó pillanatban mikor észrevett,szóval lehet hogy mostanra egy ifa darálékká váltam volna)Meg az autósok is jobban odafigyelnek rád(bár lesznek kivételes vakegerek akik simán rád húzzák a gépet és ha nem figyelsz oda akkor hagyod magad leharcolni)

Szóval a közút nem játék,neked kell odafigyelned mindenre,arra nem számíthatsz hogy majd a kocsisok figyelnek rád!Előre látónak kell lenni.

Egy kis kötelező videók! :)

[link]

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=fe0pes6Muhc :)

Amúgy ha karácsonyra kapsz egy robogót,jogsit miért nem kapsz hozzá? Tudod pesten elég nagy az esélye hogy elkapnak mert sokszor van ellenőrés és van amikor csak a kétkerekűekre mennek rá.Szóval ha elkapnak jogsi nélkül ,lehet akkora büntetést kapsz amiből fizethetted volna a kategóriádat.

[link]

2013. nov. 19. 09:28
 8/17 anonim ***** válasza:
57%
Na ez is egy tipikus magyar baromság, ez a megbüntetés plusz eltiltás. Ha én lennék a törvényhozó, akkor pont fordítva csinálnám: nem eltiltanám az ürgét, hanem éppen hogy a tanfolyam elvégzésére KÖTELEZNÉM, mondjuk letöltendő börtönbüntetés terhe mellett.
2013. nov. 19. 13:05
 9/17 anonim ***** válasza:

Kérdező: azért legalább a kresz vizsgát illene letenni, mielőtt kimész a forgalomba, mert ha netán nem adod meg az elsőbbséget a földdel megrakott KAMA3-nak, az bizony nem fog megállni... sziklarepedésbe lehet majd temetni tégedet.

Amúgy itt Budapesten minden áprilisban kimennek a bézbólsapkás rendőriskolások terepgyakorlatra. Engem már szedtek ki ilyenek, egy nagy, harcsabajszú rendőroktató meg nyolc darab rendőrtanuló, és kezdte a koma magyarázni nekik, hogy "akkor most kitöltjük a feljelentő blankettát Kovács kisasszony részére..." - anyád! Ilyenkor nincs kecmec, 9 rendőrt egyszerre nem lehet megjattolni, mert annyi pénz úgysincs nálad.

Átlag három-négy évenként kiszednek a zsernyákok akkor is, ha mindent jól csináltam, csak megnézik a papírokat, aztán mondják, hogy "jó utat, asszonyom", de neked nem ezt fogják mondani, hanem azt, hogy "maga velünk jön!"

2013. nov. 19. 13:11
 10/17 anonim ***** válasza:
Boldog Karácsonyt és Nyugodj Békében.Te nem vagy normális.Kivitelezhető lenne csak nem tudom hogy mit fogsz csinálni ha egy Audi Q7-es 80-al letolt az útról te meg azt se tudod mi a f szt kell csinálni.És ha netán rendőruramnak kedve támad ellenőrizni?Jól van,te tudod szüleidnek biztos sok pénze van a büntetéseket kifizetni.
2013. nov. 19. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!