Öreg használt autót vettem, és elromlott az autómata váltója, hogyan hajtsam be az eladón?
2 hete megvásároltam a gépjárművet adásvételi szerződéssel, de mostanra nem üzemképes az autó, mert elromlott az autómatája, 400 ezer forint lenne megcsináltatni, emiatt ki maradok a munkahelyemből is, nem vagyok mozgóképes.
Felhívtam a tulajt, de azt mondta felejtsem el, mert 20 éves az autó amit vettem.
de nekem az is jó ha 50-50% arányában fizetünk a javításért.
Vagy vissza kell vennie az autót a vételárért plusz az átirás költségét meg kell fizetnie?
Erre van egy jogszabály nem?
Ha nem fizet akkor pereljem be polgári peres úton?
Még valami!
Meg bocsás de én még a telefont sem venném fel ha ilyesmivel zaklatnának.Vigyáz ezzel is mert feljelenthet zaklatásért!Itt nagyjából a te szavad van az övé ellen és ennyi.De nagyobb az esélye hogy a végén te iszod meg a levét nem pedig az akitől az autót vetted!
Inkább hagyd az egészet mert többe kerül az ügyvéd meg a pereskedés és az utána járás mint az a xaros váltó az autóba!Mellesleg 99 százalék hogy nem nyered meg a pert és ki kell pengetned a perköltséget is!
Gyerek - Buktad. Nem veszünk húsz éves automatát, vagy ha igen, akkor belekalkuláljuk az első kiadásba a váltófelújítást. Ez négy kiló! Becsaptak? Nem. Miért - mert működött, lábon vitted el. Ki tudja, mit égettél le két hét alatt a váltóban? Erre nincs a világon ember, aki neked garanciát ad. Egyébként ha sablont használtatok az adásvételi megírásakor, akkor ott van benne -A vevő megtekintett állapotban az autót átvette. Innentől mit akarsz???
Öreg automatába vegyél egy bontott váltót, rakasd bele, CSERÉLJ OLAJAT BENNE, FRISSRE, (ezért égett le neked, mert hajtottad, régi volt benne az olaj, elégett a viszkókuplung lamellasora. Miért nem cseréltél olajat benne??? ALAP! Most meg hőbörögsz???) és tanuld meg, hogy maximum 30.000-ként de max évente kifizetjük azt a négy-öt liter váltóolajat. (20k körül van, egy középkategóriás olajból) EZ A LUSTASÁGOD ÁRA. Bontott automata váltó a francia autódba 95.000.- a Nagykőrösi úti bontóban hegyekben áll. Ha véletlenül egy szivar audi, vagy zöldségesmerga lenne, az olcsóbb valamivel, de el kell menned érte a táborfalvi Audi bontóba.
"1.4 es 92-es cliorol lenne szo"
Aha. Mennyibe került, 80ezerbe? Aztán betoltad a márkaszervízbe, és most csodálkozol. Keress egy manuális váltót, tanulj meg autót venni és felelősséget vállalni a döntéseidért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!