Öreg használt autót vettem, és elromlott az autómata váltója, hogyan hajtsam be az eladón?
2 hete megvásároltam a gépjárművet adásvételi szerződéssel, de mostanra nem üzemképes az autó, mert elromlott az autómatája, 400 ezer forint lenne megcsináltatni, emiatt ki maradok a munkahelyemből is, nem vagyok mozgóképes.
Felhívtam a tulajt, de azt mondta felejtsem el, mert 20 éves az autó amit vettem.
de nekem az is jó ha 50-50% arányában fizetünk a javításért.
Vagy vissza kell vennie az autót a vételárért plusz az átirás költségét meg kell fizetnie?
Erre van egy jogszabály nem?
Ha nem fizet akkor pereljem be polgári peres úton?
Hülye lenne fizetni neked. Ez nem rejtett hiba, hogy 2 hét után elromlott nálad.
Mellesleg hatalmas hülyeség volt 20 éves automata váltós autót megvenned. Már 10 évesen is elég rizikósak ezek.
legyenek szívesek hozzáértők írjanak nem fikázódást kértem, irigyeim kíméljenek, köszönöm. olyan irjon aki ismeri a jogokat jogszabályokat.
nekem ezt ügyvéd mondta hogy az eladó 3 hónapig köteles minden relytett hibát megjavittatni
Szavatossági igény csak azokkal a hibákkal kapcsolatban támasztható, amelyek az adásvételkor fennálltak, az eladónak tudomása volt róluk, és téged nem tájékoztatott. Mindhárom tényezőt neked kell bizonyítanod.
Ha a szerződésedben benne van a szokásos blabla, hogy "az autót megtekintett, kipróbált állapotban átvette, az eladó a fennálló hibákról tájékoztatta", akkor zugügyvéd legyen a talpán, aki ezt bebizonyítja.
Legközelebb vegyél ÚJAT, arra majd lesz garancia. Használtra nincs, sose volt, és sose lesz.
hát de ha fenállt akkor akk nem vezsem meg értelem szerüen nem? akkor relytett ha most jött ki a hiba hirtelen mert eddig összetákolták gondolom...
akkor felhivom ma este hogy holnap reggel 9 ig dönthet hogy kifizeti nekem vagy feljelentem a csendörségen félrevezetés miatt.
de vrok még ötleteket mert 400 ezer forint nem ekvés, még 500 forintom sincsen mostan nem hogy 400 ezer
Sajnos nem tudsz tenni semmit ellene .. a szabályok úgy írják ,hogy tudnál de erre kell bizonyíték és sok szemtanú. Ezért az előttem szólóknak igazuk van!
Inkább keress 1 papír nélküli donor autót vagy esetleg 1 bontót ahol adnak váltót pár figyingért. Mellesleg milyen autóról van szó?
nincs msot ügyvédi dijra pénzem ezért kölcsönből álnám a fölmerülö költségeket, de visszahozná az árát késöbbiekben.
1.4 es 92-es cliorol lenne szo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!