Festhetek-e katonai színűre egy járművet?
Nyugodtan. Már az átkosban sem volt ilyen megkötés, kivéve ha konkrétan a megtévesztés a cél. Egy sima terepszínű festéssel szerintem semmi gond.
De legjobb, ha ezt egy vizsgahelyen kérdezed meg.
Érzésem szerint egy szabad országban mindent szabad, ami másnak nem árt.
Ha Te úgy érzed, hozzád zebracsíkos jármű illik piros szemekkel, esetleg a hatalmas terepjáró kerekeidet alázatból lecseréled miniatűröke, valószínű megteheted.
Aztán ne felejtsd el, hogy minden valós dolognak több vetülete van. Mert kérdés az, az adott Lindab szín szerepel-e az ügyintéző által kiválasztható - és a forgalmiba bekerülő - színek listáján.
De vannak más vetületei is a dolognak, nevezetesen hogy azzal, hogy Te úgy valósítod meg önmagadat, hogy adott színre fested autódat, okozhatsz-e balesetet.
Véleményem szerint igen, nagyobb valószínűséggel. Ez pedig olyan korlát, amire minden tisztességes civilizáció azt mondja, bocsi, fesd újra azt a karosszériát.
Mert ez már túlnyúlik az önkifejezés határain.
2-esnek: Köszi, ment a "like". Ugyanis én is pont arra gondoltam, hogy megtévesztési szándéknak vehetik. Bár én eredetileg nem terep színűre gondoltam, hanem pl NATO oliva-zöldre. De ezzel a terep színnel jó ötletet adtál. :-)
3-asnak: Szabad ember szabad országban szabad akaratából csak azt csinálhat, amit szabad. Nem túl sokat közlekedne közúton, de tisztában vagyok vele, ha csak 1 métert is megyek rajta, akkor is vonatkozik rám a kresz, ami fontosabb, mint az önmegvalósítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!