Hála isten van a család baráti körében lakatos, autóvillamossági szerelő, és egy cég akik kimondottan idősebb autókra szakosodtak, de az alap dolgokat itthon én is el tudom végezni, Kisalföldön lakom ezért nem túl sűrün megyek hegyes dombos vidékre, vannak ladás ismerőseim, apáméknak is volt ladája ezért tudom ,hogy elég nagy étvágyú, de mivel hetente max 2-3-szor venném elő hobbi szintű használatra ezért nem is takarékos kis dízelt néztem.
2013. nov. 19. 20:38
12/18 anonim válasza:
Értem én, de evés közben jön meg az étvágy... számoljál csak: ha hetente 3x mész vele 30km-et (ami kvára nem sok, 15 oda és 15 vissza), az évi 4680km, felszorozva kb. negyed millió forintért tankolsz rá. Ugyanez kis diesellel fele ennyi. Vagyis ha ladád van, gyakorlatilag évről évre kidobod az ablakon egy havi fizetésedet. És ezért a plusz pénzért nem kapsz sem kényelmet, sem megbízhatóságot, sem gyorsaságot, se semmit. (Na jó, esetleg tisztességes fűtést. :)) Ha idővel eléred az átlagos 10-12e km futásteljesítményt, akkor már két havi fizetésedről beszélhetünk.
Hát ezért tüntek el a ladák, wartburgok, és effélék az utakról. Fenn lehetne őket tartani, ladához pl. van minden fillérekért... de azt tankolni a mai árak mellett nagy luxus.
2013. nov. 20. 07:34
13/18 anonim válasza:
15 liter? Nekem jól beállítva 7-8 litert eszik átlagban az 1500-ös.. Persze 90-nél többel nem is hajtom. Én is ajánlom első autónak, ha megtanulod vezetni, bármit elvezetsz.
2013. nov. 30. 17:07
14/18 anonim válasza:
Peeeersze, meg egy talyiga aprómajom. Méghogy 7-8 liter... a korabeli szaksajtóban meg a togliatti gyárban meg mindenki kontár volt, nem tudták beállítani, de bezzeg te kihúztál a szemétdomb alól egy harminc éves rozsdaboglyát, és úgy de úúúgy beállítottad, hogy kevesebbet fogyaszt, mint az egykori nullkilóméteres tesztautók. Hát ez nagyon reális és hihető. Eh, hülye vagy te, csak nem forogsz...
2013. nov. 30. 19:56
15/18 Napkiraly válasza:
nagy szívás, de majd megtanulod. Ha 8 litert eszik, akkor ott nagy gondok vannak
2013. dec. 7. 23:29
16/18 anonim válasza:
Ha tetszik, akkor hajrá!
Én inkább második, ahogy te is írtad hobbi autónak venném. Egyébként van is! 1978-as 2101-es.
2013. dec. 8. 08:06
17/18 anonim válasza:
13-as, nehogy olyasmi legyen a háttérben, mint ami Nagyapám munkahelyén volt :D
Az egyik kollégája vett egy Moszkvicsot, és rengeteget dícsérte, hogy alig fogyaszt, pedig az nem egy takarékos autó.
Gondolták a munkatársak megviccelik, ha már ekkorákat lódít.
A telep parkolójában, amikor nem látta, 2-3 naponta utántöltöttek neki pár liter benzint :D Aztán a végén már pukkadoztak a röhögéstől, amikor elhűlve mesélte nekik, hogy 3 literre jött ki a Moszkvics átlagfogyasztása városban (!) :D:D:D:D
2013. dec. 8. 12:39
18/18 anonim válasza:
Bruhaha, ez majdnem olyan jó szivatás, mint amikor R. Ignác összekötötte Sz. Gábor motorbiciklijén a féklámpát a dudával. (Sz. G. indult hazafelé, piros lett a lámpa, ő rálépett a fékre, a duda megszólalt, erre aztán kiugrott az előtte álló kocsiból a sofőr a kurblivassal a kezében, hogy "mi a fenét dudálsz te barom, há' nem látod, hogy piros a lámpa?!")
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!