A legmegbízhatóbb autó még mindig az egyszerű, szívó benzinmotoros?
Jah....
Csak már nem nagyon van ilyen mert az elektronika motorvezérlést beleteszik autómatikusan ami visszarontja a megbízhatóságot. Hiszen a pára amit elsőnek megtámad az az elektronika egy kocsiban. És érdekük hogy hozzá legyél láncolva a merkaszervizekhez. Hiszen abból is profit van.
Meg 1.3JTD-vel ;-)
Meg ha kicsit elvonatkoztatsz, akkor nem konkrétan a modellre gondoltam :)
Nincs 2 ütemű szívódízel? Akkor én most rögtön felrakom a netre 200 millió dollárért a TZ4K-t, mert itt áll a garázsban, ezek szerint ez valami szupertitkos NASA fejlesztés, vagy az ufók hozták... :)
Viccet félretéve szerintem te nem tudod miről beszélsz... Milyen szelepösszenyitás? 2 ütemű motorban nincs szelep, mivel résvezérlésű, épp ezért abszolút nem igényel szervizelést...
Milyen szívótéri túlnyomás? Miért nincs töltéscsere turbó nélkül? Felső holtponton a forgattyúsházban van depresszió, és a hengerben kompresszió, visszafelé pedig pont fordítva, mivel amikor fent van a dugó, a forgattyúsházba szív, mikor megy lefelé, azt összesűríti, és lefelé haladva először kinyitja a kipufogó rést, ekkor kiszáguld a kipufogógázok nagy része, aztán még lejjebb a felömlőket, és a forgattyúsházban lévő túlnyomás felszáguld a hengerbe, irányított íven a hengerfejig, ami által kitolja a maradék elhasznált gázt, és átveszi a helyét,(és elindul szépen kifelé a kipufogón, ezért kell a benzinesre rezó, de a dízelnél csak üres levegő vész kárba, azért meg tökmindegy...) aztán máris indul felfelé a dugó és kezdődik az egész elölről...
Ugyanúgy működik a 2 ütemű dízel mint a 2 ütemű benzines, csak karburátor és gyújtógyertya helyett adagoló van rajta, és egy porlasztó a hengerfejben, meg jóval nagyobb lökethossz, a nagyobb kompresszió miatt, de azon kívül semmi különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!