Engedélyem nélkül fújták le az autóm. Mi a teendő?
Két hete vásároltam egy 3 éves autót. A vételárba beletartozott a kasztnin található két kissebb (fél-tenyérnyi) horpadás javítása. A javítást kizárólag akkor szerettem volna igénybe venni, ha nem festik újra a felületett, ebben szóban meg is állapodtunk. Ennek ellenére értesítés nélkül mégis lefújták a fél autót. Úgy érzem ezzel csökkent az autóm értéke, hiszen eladáskor töröttnek vélhetik. Kérhetek-e valamiféle kártérítést, van-e értelme jogi útra vinni? Mit tegyek, hogy a legkevésbé legyek vesztese a történetnek?
Válaszotokat előre is köszönöm.
örülj hogy megcsinálták ingyen ez horpadásonként minimum 20000 Ft.
az exem autófényezö volt és sokszor ment a kereskedö haverjával autokat venni. (néha én is mentem velük) az exem már ránézésre vágta volt-e fényezve egy egy elem. volt egy ilyen kis müszerük ami megnézte milyen vastag hányszor volt festve. de az exem azt is tudta hogy az baleset vagy csak koccanás vagy macska kaparás miatt lett festve. mivel egy törött kocsinak nem csak egy egy elemét fúják hanem akkor törik mondjuk a fél eleje az már látható. pl normál a lökhárítok fujása az bárkivel megesik hogy meghuzza. vagy egy oldalt sérülés. igazábol ilyenkor csak azt keresik hogy össze volt törve vagy nem. ha van pár elem megfújva mert a gyerek végig karcolta az oldalát nem veszít az árrábol, ha megvolt rendesen törve akkor elöfordulhat. de egy fényezés nem ront a helyzeten.
mivel szóban egyezettek meg írásban meg az van hogy megcsinálják ezért sokmindent nem tudsz tenni. de én nem aggódnék ilyen miatt.
Köszönöm a válaszokat.
Már csak azt nem tudom, miért kellett egyáltalán fújni. Úgy tudom a kissebb horpadásokat ki tudják ütni, illetve vákummal visszarántják. Attól félek, hogy simán rágitteltek és lefestették. Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!