Ha a forgalmi engedélyem mellett tartok egy vésztartalék tízezrest és a rendőr ellenőrzéskor észreveszi, megvádolhat vesztegetéssel? Anélkül, hogy bármiféle utalást tennék ilyesmire.
Érthető, hogy miért akarsz ott pénzt tartani, de elég kínos helyzet alakulhat ki miatta, bár egy normális közeg nem hiszem, hogy foglalkozna vele.
Ha a rendőr kéri a forgalmit, akkor vedd ki a tokból és úgy add oda neki.
Velem kivetette a pénzt, mielőtt átadtam neki.
(Inkább én, mint Ő.)
Elsőnek: nem akarok ott pénzt tartani, honnan veszed ezt?
Csak olvastam egy hírt, hogy eljárást indítottak egy autóvezető ellen, aki forgalmiba tett pénzzel akarta megvesztegetni a rendőrt. Eszembe jutott, hogy sokan az igazolványaikban tartják a bankjegyeket, és innen jött a kérdés, hogy lehet-e ebből félreértés.
Persze,hogy megvádoltad hiszen pénzt adtál a kezébe(nyújtottál felé) egy forgalmi engedélybe csomagoltan amiről tudomásod kellett legyen.
Utalás ennél egyértelműbb nem lehet - szavakkal sem!
Másutt tartsd a vésztartalékot és akkor a gyanú árnyéka sem merülhet fel hiszen minden magyarázat (még a logikusnak tűnő is) erősen kifogásszagú.
Én vagyok az "utolsó".
Sajnálom,ha nem arra válaszoltam,amire kíváncsi voltál,de én csak azt szűrtem le,hogy szándékodban áll megvesztegetni az eljövendőben.Ha meg nem,akkor miért is tennéd bele?Értelmetlennek tartom a kérdést az elővigyázatosság szempontjából,hiszen,ha elkerülendő az eset,ugyanakkor bele teszed a pénzt,akkor kiveszed,mielőtt átnyújtanád a forgalmit.Ha puszta kíváncsiság volt az oka,akkor,nem tudom,hallottál-e már a "deák"-igazolványról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!