50-es jogsival 70ccm-es jogsival ha vezetek és a rendőr megállít kitudja valahogy deríteni hogy a motor 70-es és nem 50-es?
A helyszínen nem, de elküldhet átvizsgálásra ahol viszont minden illegális módosítás kiderül.
Szóval:
- illegális átalakítás
- engedély nélküli járművezetés
- biztosítási csalás
Simán megéri...
A helyszínen nem.Lehet,hogy biztos benne,hogy nem 50-es,de bizonyítani nem tudja.Kpm-re elküldheti,ahol viszont kiderül.Én ezt úgy oldottam meg,hogy mifelénk a kpm volt,hogy hónapokkal későbbre adott egy időpontot,amikor be kellett vinni a járművet és ők megvizsgálták,otthon volt a Malagutim összes gyári alkatrésze vész esetére.Ha valami gond lett volna,akkor visszapakoltam volna rá minden gyári cuccot és már mehetett is kpm-re.
Egyébként egy kpm-es ismerős mondta,hogy az 1 gyűrűs alu hengereknél nem tudják egyértelműen megmondani,hogy 70ccm-es a motor.Mivel 1 gyűrű van,így kisebb a kompresszió,mint régen a simsonoknál stb...
Ez több éve volt,szóval nem tudom,hogy azóta van-e valami új módszerük vagy eszközük,amivel ki tudják mérni.
Viszont nekem az a véleményem,hogy a rendőröknek sokkal nagyobb gondjuk van annál,hogy neked 50 vagy 70 ccm-es a motorod...
Engem egyszer megállítottak és mondta,hogy elküldik kpm-re.Mondtam neki,hogy küldje egész nyugodtan.Látta rajtam,hogy nem ijedtem meg és igazából nem is érdekel a dolog és békén hagyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!