Mit tehet a rendőr?
Mindegy, priuszod lesz, ha jelentkezel nagyobb jogsiért, akkor parkolópályára tesznek.
...természetesen a büntit is ki kell fizetni...
2005-ben vettem egy komától egy 200-as négyütemű endurót, amit "segédmotorként használtak" a barátnőjével.
Belefutottak a közeg tárt karjaiba, és nem tudtak belőle kimászni, mert segédmotoron nem lehet utast vinni, ha meg nem segédmotor, akkor hol a rendszám meg az A-s jogsi? 38.000 Ft-jukba került ez a mulatság akkor (pedig akkor még kisebb bírságok voltak, mint manapság), és el kellett adniuk a motort, hogy kifizethessék.
Amúgy nem értem, minek riszkírozni, a segédmotor már rég nem a rigát meg babettát jelenti, ma már olyan 50-esek vannak, hogy simán viszik a 60-70km/h-t, ami kisebb utakra untig elég, és akkor nem kell parázni, ha utolér egy motoros rendőr és lássa, hogy nincs rendszám...
Csak szép sorba, mik történhetnek. Csak a rendőr jóindulatán múlik, hogy melyiket kapod:
- Motor KPM vizsga. Ha ott kiderül, hogy nem 50-es a motor (ki fog) akkor ennek a költsége téged terhel. Olyan 100K
- Jogosítvány nélküli vezetés 60-150K között.
- Kategóriaszerzéstől való eltiltás 6 hónap - 3 év között
- Biztosítási csalás: 5 évig terjedő szabadságvesztés (ez ált. akkor kerül csak képbe ha balesetet szenvedsz vagy okozol), mert ugye gondolom SMKP biztosítást kötöttél...
"Nincs para meg rizikó!"
Hát, szerintem bőven para és rizikó 40-el városon belül és kívül.
8-asnak
Te mennyivel mész a városban??para a 40km/h? akkor inkább ne vezessél semmit,még ha azt mondod hogy 130 vagy több az kicsit másabb lett volna de 40km/h
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!