Milyen autó akkumulátor töltőt vegyek?
Figyelt kérdés
Van egy ZAP ólomsavas akkumulátor, ami 12V 55Ah! Ehhez az akkumulátorhoz milyen töltőt érdemes venni?2013. nov. 3. 12:27
1/8 anonim válasza:
Nem jó a kocsid töltése? Alaphelyzetben egy normálisan használt autó jól működő generátorának mindig kell annyit tölteni, hogy ne kelljen töltögetni az akkut hálózati akkutöltővel. Ha az akku kezd tönkremenni, lecsökkent a kapacitása és megnőtt az önkisülése, akkor a töltögetés csak meghosszabbítja a döglődést, de tartós megoldást nem nyújt.
Csak akkor van értelme venni egy kis áramú csepptöltőt, ha hosszabb időre tervezed leállítani az autót.
2/8 A kérdező kommentje:
A töltés jó bemérettem, az akkumulátor is 4 éves szerintem nem azzal van a baj, lehet az a baj szerintem, hogy nem sűrűn használom csak városban rohangálás, és garázs sincs!
2013. nov. 3. 13:10
3/8 anonim válasza:
! éves korában egy akku ha jó minőségű, kb. 50-60%-os állapotban lehet. Sajnos nem egy és nem két olyan akku volt az elmúlt 20 évben, ami 3 éves korában (pontosabban a 3. télen) megmakkant. Nézesd meg az akkut is valami hosszabb út után (hogy rendesen feltöltődjön) terhelővillával, abból egy akkus szakember meg tudja saccolni, mennyi lehet még hátra neki.
4/8 anonim válasza:
shift... bocsánat, szóval ! éves helyett 4 éves
5/8 anonim válasza:
ALDI-ban van 4 ezerért processzor vezérelt töltő. Én olyat vettem 2 éve, nagyon melegen ajánlom!
6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat majd megnézetem az aksit :D
2013. nov. 3. 17:55
7/8 A kérdező kommentje:
Bemérettem az aksit és 35% és azt mondták hogy csere! Csak nem értem hogy mitől lehet ez! 4 éves aksi és kuka!!
2013. nov. 4. 17:11
8/8 anonim válasza:
Mint már írtam, én már örülni szoktam a negyedik télnek. Talán most a ZAP lesz amelyik megéli az 5. évet, korábban a Topla és a BlackFlash tudta ezt. A többi 3-4 évesen cserés lett. Ezek ennyit tudnak. Ha hosszabb élettartamot szeretnél, vedd a legnagyobb kapacitásút, ami az adott helyre befér, a relative kisebb indítási terhelés kevésbé fogja nyírni az akkut. 5-6 télnél többre ne nagyon számíts, akármilyen csoda-akkut is veszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!