Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó akkumulátor töltővel be...

Autó akkumulátor töltővel be lehet indítani az autót? (többi lenn)

Figyelt kérdés

van egy autó ami csak áll a garázsban és nincs benne akksi azt szeretném beindítani, de mivel 6Vos ezért nem tudom azt megcsinálni ,hogy az én autómból kiveszem a 12 Vos akksit és arról indítom , akksit nem szeretnék venni mert nincs használva az autó csak arra kéne ,hogy néha beindítom

arra gondoltam hogy nekem van egy töltőm [link] ezt átkapcsolom 6 V-ra utána + a +-ra - a - ra és be az áramba és útána indít működne a dolog vagy nem ? nem értek hozzá azért kérdezem

válaszokat előre is köszönöm !!!

2013. júl. 7. 16:53
 1/8 szokratesz ***** válasza:
Egy egyszerű akkutöltővel nem lehetséges. Ugyanis az akkutöltők max. 2-10 A áramerősséget képesek leadni. Indításkor pedig könnyen igény lehet még egy régebbi autónál is 300 Amperre. Legfeljebb a műszerfallámpák fognak jelezni, még a behúzórelé sem fog kattanni.
2013. júl. 7. 16:58
 2/8 A kérdező kommentje:
am trabant 601 1976 ha ez számít valamit
2013. júl. 7. 17:06
 3/8 anonim válasza:
trabantot simán be tudod tolni...töltővel nem fog menni csak akkor ha lenne egy bikázód..
2013. júl. 7. 17:12
 4/8 anonim válasza:
ja és bikázót itt tudsz venni : [link]
2013. júl. 7. 17:13
 5/8 anonim ***** válasza:

De írta, hogy nincs miről bikkantani, mert nincs 6V-os akksija.

Még soha nem toltam be autót (Ladát már indítottam kurblival, az nem nagy kaland), de gondolom ahhoz is kell hogy legyen benne akár egy lemerült akksi, nem?

2013. júl. 7. 17:27
 6/8 A kérdező kommentje:

betolni nem lehet, mert nagyon meredek a garázs lejáró most mindig azt onnan kirángatni + tologatni egyedül nem lenne valami jó + am is már néztem nincs a trabin vontatószem bikázó ami 6 V hoz is jó az 37.990 Ft az drága ,de am is ehhez kell akksi is mert ha nincs akksi nincs mit bikázni nem ?

am 1 akksi meddig bírja ha nem használják ? hányszor lehet újratölteni ? mert havonta járatnám 10 percet az nem tölt vissza am 14 E egy akku ,de nem nagyon akarok költeni most ilyenekre azért gondoltam ,hogy talán beindul de ha nem hát nem

2013. júl. 7. 17:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Elvileg, ha benne van egy akku és záródik az áramkör a Trabit be tudod tolni mivel dinamós, és a dinamónak van öngerjesztése.
2013. júl. 7. 17:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát én a Ladát télen egyáltalán nem használtam. Így én is csak két hetente járattam meg a motort a garázsban 10 percre. Nyáron is maximum hétvégente hoztam ki.

Így bírta az akksi kerek 10 évig. Igaz nem a legolcsóbbat vettem bele, hanem Bosch Silvert, azaz prémium kategóriásat.

De ha van töltőd és két hetente rátöltesz, akkor szerintem pár évig bírnia kell egy olcsóbbnak is.

2013. júl. 7. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!