Opel astra H 1.4 vagy 1.3 cdti?
Én az 1.3CDTI-re szavaztam volna. Sokkal nyomatékosabb, ezért erősebbnek érezni és a fogyasztás sem mellékes.
Amúgy nekem 1.7CDTI-m van (tavaly októberben vettem), de a munkahelyemen használok 1.4 és 1.6-os benzineseket is. Egyértelműen a CDTI a legfürgébb, legdinamikusabb és a legkevesebb a fogyasztás. Pedig az 1.6 lóerőben valamivel több, de nyomatékban nagyon elmarad.
Egyébként nekem a dízelben is csak 5 fokozatú a váltó, viszont sokkal hosszabbak az áttételek, mint a benzinesnél.
Városban 3.-nál nem nagyon tudok feljebb kapcsolni, míg a benzinesnél simán felváltok 4.-be, néha még 5.-be is.
A benzines pályán 130-nál 5.-ben 4000-et forog, majd el repül olyan hangja van. A dízel szintén 5.-ben 3000-et így valamivel halkabbnak is tűnik.
És hány km-t mész egy évben? Ha kb. 20-25 ezernél többet, akkor érdemes lehet a dízel, de az alatt nem.
Az 1 literrel kisebb fogyasztást ugyanis kissé árnyalja, hogy a dízelekben a turbó és a kettőstömegű lendkerék 150-200 ezer km után hajlamos csütörtököt mondani... És egyik sem olcsó. Ha mész évi kb. 25 ezret, akkor a kisebb fogyasztás kompenzálja ezeknek a cseréjét, az alatt viszont nem.
Ma már egyébként a benzinesekben is egyre gyakoribb a turbó, bár úgy tudom, hogy az 1.4-es H Astrákban még nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!