A hűtőfolyadékot feltölthetem én is?
Teljesen amatőr vagyok,nem rég van a kocsi is.Így néz ki a tartály [link]
És a min alatt van a szint.Gondolom ez nem jó.Viszont szervízbe nem akarom vinni (ha nem muszáj).A kérdés az lenne,hogy feltölthetem e én is?Kell valamilyen spéci márka vagy a tescos is jó?És érdekelne az is,hogy mi történne akkor, ha várnék még a cserével decemberig?
Feltöltheted te is. Csak épp nem mindegy mi van benne és mit öntesz rá - én nem vagyok a mixelés híve.
A legtisztább ha veszel 2-3 liter tömény fagyálló hűtőfolyadékot meg 2 liter ioncserélt/desztvizet, a mostanit leengeded és feltöltöd frissel. Arra érdemes figyelni, hogy alumínium motor/hűtős autókhoz csak alubarát hűtőfolyadékot szabad használni.
Első kérdés, hogy üzem meleg állapotban van a minimum alatt?
Ha hidegen van alatta, akkor akár normális is lehet.
Ha melegen, akkor sincs nagyobb gond.
Nyugodtan öntsél rá ion cserélt vizet kb 1/2 litert, legfeljebb 2-3 fokkal kevesebbet fog tudni a fagyálló. nem -32 ig lesz jó, hanem -29 ig. de ha biztos akarsz lenni,akkor méresd meg egy megbízható kútnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!