Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Robogó elektronika?

Robogó elektronika?

Figyelt kérdés

Üdv!

Egy nagyon érdekes kérdésem lenne, kíváncsi vagyok van-e itt valaki aki megoldja a problémámat.

Az lenne a gond, hogy az indexlámpák nagyon halványan és gyorsan villognak, a visszajelző műszerrel egyidejűleg. Minden izzó ég, nem kiégés a probléma. Esetleg valami vezeték zárlatos?

Azért gond ez, mert nappal szinte egyáltalán nem látszik ha indexelek, így balesetveszélyes.

Egy 50es Piaggio Zipről van szó.

2013. okt. 23. 19:34
 1/8 anonim ***** válasza:

A bimetál vezérlésű index relék működnek úgy, ha az előírtnál kisebb teljesítményű izzók vannak betéve! Nem cseréltél mostanában izzókat? (esetleg LED-re?)

Esetleg mérd meg az index kapcsolónál a feszültséget, lehet hogy alacsony.

2013. okt. 23. 21:04
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem cseréltem, ezekkel együtt vettem. Az egyik izzó amit kitudok csavarni (az index búra letört egy eséskor) 4W-os.

Gondolom 12V kell legyen a feszültség... de feltehetlőeg alacsonyabb ugyanis nagyon halványan villognak az izzók és nagyon gyorsan.

2013. okt. 23. 21:29
 3/8 anonim ***** válasza:

Vagy 6V-os, vagy 12V-os a rendszer. Körül néztem Zip index ügyben, és mindenütt 10W-os izzókat írnak bele!

Cseréld ki és jó lesz!

2013. okt. 23. 21:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Bocs a ZIP is 12V-os! De nem a feszültséggel van a gond, hanem túl kicsik az izzók!
2013. okt. 23. 21:55
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen közben én is rájuk találtam! Nagyon köszönöm a segítséged!
2013. okt. 23. 21:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Most jön az, hogy keresd meg az index relét mérj rajta feszültséget, és közben olvasd le az oldaláról, hogy mekkora terhelésre tervezték!
2013. okt. 24. 19:37
 7/8 A kérdező kommentje:

Az index relé nekem benne van a feszültség szabályozóban. :/

Úgyhogy bontóból szerzek egy feszszabályzót, amit ki is próbálok ott ahol veszem.

2013. okt. 24. 23:23
 8/8 anonim válasza:
nekem ugyan ez volt a gond de nálam akku probléma volt nem volt elég tölése ezért cask akkor világított erősenorsabban mentem xD
2013. okt. 27. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!