Robogó elektronika?
Üdv!
Egy nagyon érdekes kérdésem lenne, kíváncsi vagyok van-e itt valaki aki megoldja a problémámat.
Az lenne a gond, hogy az indexlámpák nagyon halványan és gyorsan villognak, a visszajelző műszerrel egyidejűleg. Minden izzó ég, nem kiégés a probléma. Esetleg valami vezeték zárlatos?
Azért gond ez, mert nappal szinte egyáltalán nem látszik ha indexelek, így balesetveszélyes.
Egy 50es Piaggio Zipről van szó.
A bimetál vezérlésű index relék működnek úgy, ha az előírtnál kisebb teljesítményű izzók vannak betéve! Nem cseréltél mostanában izzókat? (esetleg LED-re?)
Esetleg mérd meg az index kapcsolónál a feszültséget, lehet hogy alacsony.
Nem cseréltem, ezekkel együtt vettem. Az egyik izzó amit kitudok csavarni (az index búra letört egy eséskor) 4W-os.
Gondolom 12V kell legyen a feszültség... de feltehetlőeg alacsonyabb ugyanis nagyon halványan villognak az izzók és nagyon gyorsan.
Vagy 6V-os, vagy 12V-os a rendszer. Körül néztem Zip index ügyben, és mindenütt 10W-os izzókat írnak bele!
Cseréld ki és jó lesz!
Az index relé nekem benne van a feszültség szabályozóban. :/
Úgyhogy bontóból szerzek egy feszszabályzót, amit ki is próbálok ott ahol veszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!